Ümit Özdağ Kararını Duyurdu
163 okunma

Ümit Özdağ Kararını Duyurdu

ABONE OL
24 Mayıs 2023 11:49
Ümit Özdağ Kararını Duyurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

14 Mayıs gününden bu yana Türkiye’nin seçim gündemine Sinan Oğan ve Ümit Özdağ’ın ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamaları damgasını vurdu. Sinan Oğan’ın 2. tur kararı çok konuşulmuştu. Ümit Özdağ ve Kemal Kılıçdaroğlu bugün ortak basın toplantısı düzenledi. Ümit Özdağ, 2. tur için Kılıçdaroğlu’na destek kararını resmen duyurdu. Özdağ açıklamasında AK Parti’nin Zafer Partisi’nden destek istediğini, sığınmacılar konusunda uzlaşamadıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kalması sonrası ATA İttifakı liderleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu’na destek konusunda kararlarını ayrı ayrı aldı. Sinan Oğan’dan Erdoğan’a destek açıklaması geldi. Ümit Özdağ ise Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile sürdürdüğü temaslar sonrası kararını verdi.

İki lider daha sonra kameralar karşısına geçti. Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları ifade etti:

ÖZDAĞ’DAN “SIĞINMACI VE KAÇAKLAR” VURGUSU

Özdağ’ın konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle:

“Türkiye’nin en önemli sorunu 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına geri yollanmasıdır. Bu 13 milyon vatanlarına yollanmadan Türkiye’nin ekonomik sorunlarını aşması mümkün değildir. Yılda 11 milyar dolar sığınmacılara harcayarak Türk halkını fakirlikten kurtaramayız, kiraların yükselmesini engelleyemeyiz.

“AK PARTİ BİZDEN DESTEK İSTEDİ”

“14 Mayıs seçimlerine giderken Türk halkından biz Zafer PArtisi olarak sığınmacılar vatanlarına geri yollamak için destek istedik. 1. turun sonunda gördük ki ortaya çıkan siyasi görünüm 2 adayın 28’inde ikinci yarış için Türk halkının önüne gideceği çerçeveyi oluşturdu. Numan bey bizi ziyaret etti, bizden destek istediler. Sığınmacılar konusunu sorduk. Anlattıkları şey, sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu. Kemal bey çok net şekilde sığınmacıların vatanlarına dönmesi gerektiğini ve bu politikayı izleyeceğini söyledi. Bu politikanın detaylarını konuştuk.

“Türkiye’nin parlamenter sisteme kavuşup daha güçlü bir yol yürümesi açısından her bir genel başkana sorumluluk düşüyor. Oturduk, konuştuk, güzel sonuçlar elde edildi. Slogan da fena değil, birleşe birleşe kazanacağız.

ÖZDAĞ, KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK KARARINI DUYURDU

“Bir model üzerinde kendisiyle fikir birliğine vardık. Bundan dolayı da Zafer Partisi olarak Sayın Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destekleme kararı verdik.

SEÇMENLERE ÇAĞRI

“Tüm seçmenlere çağrım şu: eğer Türkiye’nin Türkiye olarak kalmasını istiyorsanız, ‘göçmenistan’ olmasını istemiyorsanız, kızınız sokağa çıktığında endişelenmek istemiyorsanız; seçimde Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verin.

SON PAYLAŞIMINDA DİKKAT ÇEKEN ‘BAKANLIK’ MESAJI

Ümit Özdağ açıklamadan yaklaşık 2 saat önce sosyal medyadan yaptığı paylaşımda saat 11.00′ işaret ederken “Söz, Suriyelileri İçişleri Bakanı olarak ben yollayacağım” mesajını vermişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP