Vekil Yavuz Nazilli’de Basın Mensuplarına Açıklamalarda Bulundu
226 okunma

Vekil Yavuz Nazilli’de Basın Mensuplarına Açıklamalarda Bulundu

ABONE OL
15 Şubat 2023 17:59
Vekil Yavuz Nazilli’de Basın Mensuplarına Açıklamalarda Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz Nazilli’de basın açıklamasında bulundu.

Metin Yavuz’un açıklaması şu şekilde; “Kıymetli basın mensupları, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Türkiye olarak büyük bir felaketle karşı karşıyayız. Meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar ve milletimize sabır diliyorum.

6 Şubat’ta yaşanan deprem hadisesinin hemen ardından bölgeye giderek çalışmalarımıza başladık. İlk günden beri bölgedeydik. Müthiş bir kenetlenme var. Anlatması çok zor bir şey. Bu gayretlerin içinde yalanı dolanı kendine görev edinmiş bir kitlenin olmasını da üzüntüyle karşılıyorum. Dezenformasyonla da mücadele etmek durumunda kalıyoruz.

Devletimizin bütün birimleri koordineli bir şekilde ilk andan beri çalışmalarını yürütüyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan il il gezdi, Bakanlarımız ve kurum yetkililerimiz de ilk günden beri bölgedeler. AFAD’ından Jandarma’sına aklınıza gelebilecek devletin tüm birimleri orada.

Deprem, bildiğiniz gibi çok büyük bir alanda etkili oldu. Bizler de Cumhur İttifakı olarak Milletvekillerimizle birlikte vatandaşlarımızla beraberiz. Her anlarında yanında olduk. İnsanlarımızın yakınları enkazın altında olduğu için oradan ayrılmak istemiyorlar. AFAD ve Kızılay başta olmak üzere tüm kurumlar bölgede çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Bugün özveriyle çalışan ekipler enkaz altında kalan vatandaşlarımızın canlı bedenlerine ulaşıyorlar. Kimisi kazma kürekle, kimisi iş makineleriyle, kimi elleriyle oradaki insanlarımıza destek oluyorlar. İnsan gücü açısından bir eksiğimiz yok, enkazların rastgele bir şekilde kaldırılması söz konusu değil. Devletimiz ciddi ve titiz bir şekilde çalışıyor, cenazesini bekleyen vatandaşlarımıza da cenazelerini teslim etmemiz gerekiyor.

Bölgede yürütülen faaliyetlerin yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış olan afetzedelerimizin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar da devam etmektedir. Aydın’ımızda da misafirlerimiz var.

Bugün, önce Aydın’da ilçe merkezimiz olan Efeler Gençlik ve Spor İl Müdürümüz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz, Önceki Dönem İl Başkanımız ve Efeler İlçe Başkanımız ile Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda kurulan Afetzede Kabul Merkezi’ni ziyaret ettik, çalışmalar hakkında bilgi aldık. Orada Devletimizin ilgili kurumlarının yönlendirmesiyle depremden etkilenen vatandaşlarımıza konaklama ile birlikte gerekli tüm yardımlar ve yönlendirmeler yapılıyor. Gerek kurum müdürlerimiz gerek Valiliğimiz ellerinden gelen en iyi şekilde, evlerindeymiş gibi onları ağırlıyorlar.

Akabinde Efeler’de misafir ettiğimiz afetzede vatandaşlarımızın konakladığı tesislerimize ziyarette bulunduk ve yeniden geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.

Sonrasında Nazilli’ye geldik, Başkanımız sağolsun kendisi sabah 5’te kapıda tüm misafirlerimizi karşılamış, tüm ihtiyaçlarıyla ilgileniyor. Burada öncelikle Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, İlçe Gençlik ve Spor Müdürümüz, İlçe Sağlık Müdürümüz, İlçe Sosyal Hizmet Müdürümüz ve parti teşkilatımızla Nazilli Hacı Mustafa Efendizade KYK Erkek Öğrenci Yurdu’nda misafir ettiğimiz vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Buradan Nazilli Belediye Misafirhanesine geçtik, burda yine aynı heyetle beraber vatandaşlarımızı ziyaret ederek geçmiş olsun dedik.

Ben buradan afetzede vatandaşlarımıza kucak açan ve ihtiyaçlarının karşılanması için seferberlik halinde çalışan Nazilli Belediye Başkanımız Kürşat Engin Özcan’a ve görevli personelimize teşekkür ediyorum.

Tabi deprem bölgesine de yardım kesilmemeli, İçişleri Bakanlığımızın vermiş olduğu talimat önemli. Belirli bir süre bölgeye ihtiyaçlar devam edecek. Aydın’da 17 ilçemizde Kaymakamlıklarımızdan Belediyelerimize, teşkilatlarımıza kadar herkes üstlerine düşeni yapıyor. Başkanımız az önce bir yardım tırı yolladı buradan, kesilmeyecektir inşallah.” dedi.

Milletvekili Metin Yavuz’a yöneltilen, Aydın genelinde imar olarak yapılan denetlemeler yapılacak mı, çalışma var mı? sorusuna cevabı; “Aydın’da bir belediye başkanımızın bir projesi vardı. Bu projenin ne kadar doğru olduğunu görmüş olduk. İnsan hayatına zarar gelmemesi adına otomobil gibi araçlarda iki senede bir kontrol yapılması zorunlu. İmara ilişkin çalışmalar da aynı düzen içinde yapılmalı. Bu nedenle mevcut binaların da yeniden kontrol edilmesi ihtiyacı duyuluyor. Tabii, deprem çok büyük bir alanda gerçekleşti, hakikaten deprem yönetmeliklerinden önce yapılmış çok eski binalar var. Her ne kadar önemli bir yol kat edilse de denetimler konusunda gereken neyse devletimiz üzerine düşeni yapacaktır. Türkiye’nin dört bir yanından deprem bölgesine destekte bulunan tüm vatandaşlarımıza, kurumlarımıza, STK’larımıza teşekkür ediyorum.

Kabine Toplantısı Sonrası Depreme Yönelik Kararlar Alındı”

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan: “Hiçbir vatandaşımızı maddi-manevi açıdan sahipsiz bırakmayacak, yardım ve barınma çalışmalarının sürmesini sağlayacağız. Kademli olarak birkaç ay içerisinde fay hatlarının uzağında inşa edeceğimiz tüm konutların yapımına geçilmiş olacaktır.”

 

“Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına, acil ihtiyaçları için 100 bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz.”

 

“Son afette yıkılan tüm binaların yüzde 98’inin 1999 yılı öncesi inşa edilenler olması bize bina standardı ve denetimi konusunda kat ettiğimiz ilerlemeye göstermekle birlikte işi daha sıkı tutmamız gerektiğini de hatırlatıyor.“

 

“Bilimsel verilerin ışığında bölgede yeni inşa edilecek konutlar ve şehirlerle ilgili hazırlıklara Çevre Şehircilik Bakanlığımız ile TOKİ’miz tarafından başlatılmıştır. Hasar tespiti biten her yerde derhal inşaat çalışmalarına geçeceğiz. Mart başı itibariyle 30 bin konutun inşasına hemen başlıyoruz. Birkaç ay içinde fay hatlarının uzağında inşa edeceğimiz tüm konutların yapımına geçilmiş olacaktır. Amacımız 1 yıl içinde deprem bölgesinin tamamında konut ihtiyacını çözecek sayıda kaliteli ve güvenli yapının inşasını tamamlamaktır.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP