Vekil Yavuz Yeni Müjdeler İle Geldi
116 okunma

Vekil Yavuz Yeni Müjdeler İle Geldi

ABONE OL
1 Nisan 2023 21:26
Vekil Yavuz Yeni Müjdeler İle Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devam eden çalışmaları AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Aydın Valiliği YİKOP Müdürü Aziz Ödemiş, AK Parti Söke İlçe Başkanı Sibel Menderes ve yönetimi ile çok sayıda partili yerinde inceledi.

SÖKE’MİZE HAYIRLI OLSUN

Söke Çayı, TOKİ, İlçe stadı ve yapımı devam eden okullar için bilgiler veren AK Parti İlçe teşkilatında açıklamalarda bulunan Milletvekili Metin Yavuz, “Söke Çayının 2. Islah çalışması ihaleye çıktı. Kısa zamanda yapılmaya başlanacak. Çevre düzenlemesi için biz söz vermiştik. Normalde Büyükşehir Belediyesinin yapması gerekiyordu. Ancak onlar herhangi bir şey yapmadı. Bizde harekete geçtik. YİKOP Müdürümüz gelerek incelemelerde bulundu. Bir ay içerisinde hatta daha kısa bir sürede ihaleye çıkıyoruz. Gerçekten çok güzel bir proje, Çayımızın çevre düzenlemesi uzun yıllardır Sökeli vatandaşların özlem duyduğu bir konuydu. Söke’mize hayırlı olsun diyorum. TOKİ için konuklarımız deprem yönetmeliğine göre yapılıyor. İnşaatı hızlı bir şekilde ilerliyor. 402 konut yapılacak içerisinde sosyal donatılarda bulunuyor. Ayrıca ek olarak 250 adet TOKİ konut yerimiz de belli oldu. Ağaçlı yolunda bulunan hazineye ait 4, 5 parça yerimiz var. Zemin etütleri şu anda yapılıyor. Bazı yerlerde konuşuluyor evlerimiz depremzedelere verilecek diye öyle bir durum söz konusu değil. Hak sahipleri evler yapılınca evlerini alacaklar” dedi.

6 BİN 844 KİŞİLİK STAT YAPILACAK

Statla ilgili kulaktan duyma bilgilerle cevap veren Milletvekili Yavuz, “Doğru bilgi kurumlardan alınmalıdır. Keşke konuşma yapmadan bana sorsalardı. Şimdi 40, 50 dönümlük araziye sadece futbol değil büyük bir spor kompleksi yapıyoruz. 17 ilçemizde de buna benzer spor kompleksleri yapacağız. Bazı arkadaşlar 2 bin 100 kişilik stat yapacağımızı söylemiş şu anda stat 2 bin 800 kişilik bizim böyle bir şey yapmamız mümkün değil. Stadımız yıkılmıyor. İzmir depreminden sonra alınan kararla yenilenecek. Stadımızın kapasitesi söylenenin aksine 6 bin 844 kişilik olacak. Ayrıca kapalı spor salonumuz 4 bin 300 metre kare olacak. Bilgiyi doğru yerden almak gerekiyor. Bin kişilik ve daha organize edilmiş bir yer. 200 milyon TL spor kompleksinin maliyeti. Yapım ve inşaat daha hariç. Amacımız polimik yaratmak değil yanlış bilgileri düzeltmek. Spor siyasete asla alet edilmemeli. Spor birleştirici bir güçtür.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan 6 bin 300 metrekarelik alanda yeni yapılması planlanan Hükümet Konağı için 4 Nisan’da ihaleye çıkılacağı açıklandı.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP