Yavuz Söke Stadıyla İlgili Müjdeyi Verdi
184 okunma

Yavuz Söke Stadıyla İlgili Müjdeyi Verdi

ABONE OL
26 Nisan 2023 22:26
Yavuz Söke Stadıyla İlgili Müjdeyi Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Söke ilçe stadının ihaleye çıktığı müjdesini verirken ortada gezen bilgi kirliliğiyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, İlçeyi sevindiren müjdeyi verdi. Depremden dolayı dayanıksız hale gelen Söke İlçe Stadyumu yenilenerek kapasitesi arttırılıyor.

“SÖKEMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Söke İlçe Stadyumunun ihaleye çıktığı müjdesini veren AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, “Nihayet 25 Nisan’da Söke’mize, gençliğimizin spor yaşamına katkı sağlayacak kompleksin ihalesi yapıldı.

Mevcut stadyumumuz; tribünleri, sahası, soyunma odaları ile şehrimize yakışan bir stadyuma ilave olarak Gençlik Merkezi, 1000 kişilik spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve atletizm sahası ile aslında spor kompleksinden öte, yaşam alanı haline gelecek. Öncelikle tüm Sökeli hemşehrilerimize, gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Yeni kompleksimizde birçok spor dalında üstün başarılar elde edeceğimize inancımın tam olduğunu da ifade etmek istiyorum” dedi.

“MALİYETİ 218 MİLYON TL”

Asılsız bilgilerin ortada gezdiğini ifade eden Yavuz, “218 milyon TL KDV dahil proje maliyetiyle ihalesi yapılan bu dev spor kompleksiyle alakalı ortaya atılan asılsız, yanlış bilgileri de düzeltmek, siz değerli vatandaşlarımızı bu toprakların bir evladı olarak, Aydın’mızın bir milletvekili olarak bilgilendirmek istiyorum.

Neden böyle bir proje var, Tire Stadyumu ile “stadyumu yıkıyorlar daha küçüğünü yapıyorlar”gibi bir yalan var. Öncelikle “stadyumu yıkıyorsunuz” demek haksızlık olur. Mevcut stadyumumuz, İzmir depremi sonrası hasar görmüş, Burdur Gazi Atatürk Stadyumu, Burdur Belediyespor, Burdur Gençlikspor yapılan testlerde depreme dayanıksız çıkmış ve yıkım kararı verilmiştir.
Sporcu ve seyircinin can güvenliği ve sağlığı, yeni ve modern tesisten faydalanmaları her şeyden önemlidir.

Bu projenin ilk ve ana sebebi budur. Diğer amaç da tabii ki Söke’mize yakışır, Kendisinin bahsettiği stadyum Spor Bilimleri Fakülte tam kapasiteli ve modern bir tesis inşa etmektir. Stadyum ile birlikte bir amatör lig müsabakaları için sentetik çim sahalı futbol sahası, yarı olimpik yüzme havuzu, gençlik merkezi ve bin seyirci kapasiteli Spor Salonu da yapılmaktadır. Ayrıca otopark yeşil alanlar ve rekreasyon alanları da yapılacaktır.

Böylelikle adeta yaşayan stadyum olacak ve insanların yürüyüş, yüzme, salon sporları, sanatsal ve kültürel faaliyetleri yapacağı bir kompleks olacaktır. Bu yatırımın yaklaşık maliyeti de 200 milyon lira civarındadır. Seyirci kapasitesine gelirsek. Kulübün başkanı demiş ki, “bize yazı geldi 2100 kişilik kapasitesi olacak” Bu da ayrı bir dezenformasyon maalesef. İlk önce şunu belirtmekte fayda var.

Söke spor kompleksi yapım işi Aydın Valiliği YİKOB tarafından ihale ilanına çıkmıştır” dedi.

“YALAN SİYASETİ GÜTTÜĞÜNÜ GÖSTERDİ”

Toplamda 6 bin 876 kişilik seyirci kapasitesinin olduğunu söyleyen Yavuz, “Saha Gençlik ve Spor Bakanlğı’na ait olup, devletin resmi kurumları hiçbir kulüp yada şahsa bu konuda yazı yazmaz ve yazılmış resmi bir yazı da yoktur.

Bunun yanında stadyum, 1500 betonarme,
672+672 çelik kontrüksiyon olmak üzere
toplamda 2.844 kişilik kapalı,4. 032 kale arkası kapasitesiyle toplamda
6.876 seyirciye hizmet verecektir.
Proje görsellerinde detaylı açıklamalar mevcuttur. Bulunduğunuz mevkide vatandaşa, taraftara böyle yanlış bilgiler vermek her şeyden önce Söke halkına, Sökespor’a yapılan bir kötülüktür.

Son olarak Burdur Stadyumu ve Tire Stadyumu ile ilgili karşılaştırmaları da gerçeği yansıtmamaktadır. Bahsedildiği gibi 25.000 kapasiteli değildir. Burdur Gazi Atatürk Stadyumu, Burdur Belediyespor, Burdur Gençlikspor, Burdur İ.E.S.K, Burdur Şekerspor, Burdurspor ve Yeni Burdurspor’a ev sahipliği yapmaktadır.

Bu stadyum, yaklaşık olarak 5.000 seyirci kapasitelidir. Kendisinin bahsettiği stadyum Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Spor Bilimleri Fakülte Binasıdır. Üniversiteye aittir. Amatör müsabakalar da yapılmamaktadır. Bahsi geçen Tire Stadyumu İzmir Büyükşehir ve
Tire Belediyesi tarafından yaptırılmıştır ve
çoğu zaman boş kaldığı, kullanılmadığı ile de eleştirilmektedir.

Kendisi Tire Stadyumu’nu Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Söke Belediyesi’ne örnek göstermelidir.

Kendisinin açıklamalarındaki, “siyasi hayatım bitecek belki” sözüyle
Kulüp Başkanı maskesini taktığını, yalan siyaseti güttüğünü göstermiştir” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP