YERİNDE İNCELEME, HIZLI ÇÖZÜM
242 okunma

YERİNDE İNCELEME, HIZLI ÇÖZÜM

ABONE OL
13 Mayıs 2023 15:31
YERİNDE İNCELEME, HIZLI ÇÖZÜM
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nazilli’nin Yıldıztepe, Kurudere ve Yeşil Mahallesinde yağışlı mevsimlerde vatandaşları mağdur eden su taşkınların önüne geçilmesi için bölgede, DSİ Genel Müdürü Emrah Köleoğlu ve Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ile 20 Eylül 2022 tarihinde tespit çalışması yapıldı. Yola koyululan ilk günden bu yana hemşehrilerimizden geri dönüşler alarak DSİ’deki yetkililer ile paylaşıldı.

NAZİLLİ’DEKİ SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Nazilli’deki en büyük sorunlardan biri olan sel ve su taşkınları ile ilgili Eylül 2022’de başlayan tespit ve inceleme çalışmaları hızla devam etti. Sözkonusu bölgelerde özellikle yaz mevsimi sağanak yağışları ile meydana gelen taşkın ve su baskınlarını önlemek adına DSİ tarafından kapsamlı planlamalar yapıldı.

Özellikle sorunun yoğun olarak yaşandığı Aydoğdu ve Yıldıztepe mahallelerimizde, DSİ Genel Müdürü Emrah Köleoğlu ve Belediye Başkanımız Kürşat Engin Özcan ile Ocak ayında yaptığımız incelemeler sonucunda sorunun çözümü noktasında projenin ilk somut adımı olan 75 milyonluk protokol imzalandı. Atılan adımlar sonucunda gerçekleşen dev yatırımla Nazilli’mizin uzun süredir kanayan yarası olarak bilinen sel ve su taşkınlarının çözümü noktasında önemli ilerleme kaydedildi.

ISLAH ÇALIŞMALARININ İHALELERİ YAPILDI

Vatandaşların, DSİ ve Nazilli Belediyesi koordinasyonu ile kapsamlı planlama ve iş takibi sonucunda Yıldıztepe Mahallesi Kurt ve Kurudere, Aydoğdu Mahallesi Köydel ve Kurudere Islahı çalışmaları 2023 yılı yatırım programına alınarak 20 Nisan 2023 tarihinde ihaleleri yapıldı.

ESER VE HİZMETLER SÜRECEK

Konu hakkında açıklama yapan Metin Yavuz; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, eser ve hizmet siyaseti anlayışıyla, ilk günkü heyecanla ve Türkiye Yüzyılı vizyonuyla çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürülecek.

Nazilli’mizin uzun yıllardır süren sorununa adeta neşter vuracak 75 milyonluk dev yatırım hemşehrilerimize hayırlı olsun Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP