Yıldıztepe Mahallesi Yüksek Gerilim Hattı Çözüme Kavuşuyor
689 okunma

Yıldıztepe Mahallesi Yüksek Gerilim Hattı Çözüme Kavuşuyor

ABONE OL
29 Nisan 2023 16:04
Yıldıztepe Mahallesi Yüksek Gerilim Hattı Çözüme Kavuşuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un girişimleri Yıldıztepe Mahallesi’ndeki yüksek gerilim hattı sorunu somut çözüme ulaştı.

Milletvekili Yavuz, mahalledeki yüksek gerilim hattının hattın toprak altına alınacağını ya da başka bir güzergaha taşınacağını açıkladı. Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Çağdaş Ağrılılar Derneği Başkanı Necmettin Karakaya, yüksek gerilim hattı nedeniyle mahallenin imara açılamadığını ve hat nedeniyle vatandaşların tedirginlik yaşadığını Milletvekili Yavuz’a iletti.

Aylar süren temas ve ziyaretlerin ardından dün Çağdaş Ağrılılar Derneği Başkanı Necmettin Karakaya’yı ziyaret eden Yavuz, merakla beklenen gelişmeyi açıkladı.

“ADM ÇALIŞMALARA BAŞLADI”

ADM’nin çalışmalara başladığını müjdeleyen Yavuz, tapuya şerh koyulan ikametlerin kaldırılmasının süreci hızlandıracağını belirterek, “Bu hattın bulunduğu alanlarda yapılaşma söz konusu olamaz, park bile yapamazsınız. Bu hattın kaldırılması için ADM’den talepte bulunduk. Evlerin üzerinden geçen bu hattın toprak altına alınması ya da başka bir güzergaha taşınması gerekiyor. ADM yetkilileri çalışmalara başladı. Geçen hafta bu işin nasıl yapılacağını konuştuk. Eğer maliklerin yapıların bir şerh varsa, öncelikle bu şerhlerin kaldırılması gerekiyor. TEDAŞ’ın burada devreye girmesi bekleniyor. Bu iş ADM tarafından başlatıldı. Şerh koyulan ikamet sayısı ne kadar azsa bu iş o kadar hızlı ilerleyecektir. Maliklerin ve TEDAŞ’ın öncelikle bu işi halletmesi gerekiyor. Biz bu işi başaracağız” ifadelerini kullandı.

Ziyareti ve ilgisi dolayısıyla Yavuz’a teşekkürlerini sunan Karakaya, yıllardır beklenen adımın atılmasından dolayı mutluluk yaşadıklarını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP