8 Kişiye Mezar Olmuştu! Karar Verildi
877 okunma

8 Kişiye Mezar Olmuştu! Karar Verildi

ABONE OL
23 Ekim 2023 15:17
8 Kişiye Mezar Olmuştu! Karar Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

8 Kişiye Mezar Olmuştu! Karar Verildi

Nazilli’de bir restoranda meydana gelen tüp patlaması sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiği olay da karar verildi.

Aydın’ın Nazilli İlçesi Altıntaş mahallesinde bulunan bir restoran’da 30 Aralık’ta meydana gelen patlama sonucu  8 kişi hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayla ilgili  Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı.

Nazilli Ağır Ceza Mahkemesine sunulan iddianamede, ölüm sebeplerinin “patlama ve yangın etkisi altında kalmaya bağlı olarak gelişen karbonmonoksit zehirlenmesi ve diğer komplikasyonlar” olduğu bilgisine yer verildi.

SERTİFİKASI OLMADIĞI HALDE ÇALIŞIYOR

Tüp dağıtım şirketi sahibi tutuklu şüpheli Ali B.’nin arızalı tüple ilgili prosedürü uygulamadığı, “tüp dağıtım personeli” sertifikası bulunmayan oğlu Mustafa Görkem B.’yi çalıştırdığı için kazanın oluşumunda etkisi olduğu ifade edildi.

Tutuklu şüphelilerden Mustafa Görkem B.’nin de yetkisi ve yeterliliği olmadığı halde tüp değişimi yaptığı, döner tezgahını kapatıp sıcak yüzeyin soğumasını beklemeden tüpü söktüğü belirtilen iddianamede, vanaları kapatıp sökeceği tüpü sistemden izole edip sonrasında söküm yapması gerekirken buna uygun davranmadığı, arızalı tüpün etiketsiz vaziyette işletmede kalmasına neden olduğu için olayın oluşumuna etkisinin bulunduğu belirtildi.

15 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ 

Cezaevinde tutuklu bulunan restoran sahibi Leyla Y.’nin ise 2 dolu tüpün işletme içerisinde kapalı dolapta, havalandırması olmayan yerde tutulmasına, vanası arızalı olan tüpün de 4 gün işletmede kalmasına izin verdiği gerekçesiyle sorumluluğu olduğu kaydedildi.

Leyla Yılma’ın eşi Faruk Yılmaz hakkında da işletme Leyla Yılmaz adına kayıtlı olsa da işleri fiili olarak yürüttüğü, söz konusu olay açısından kusurlu olduğu yönünde şüphe bulunduğu, kusur durumunun değerlendirilmesi gerektiği kaydedildi.

İddianamede tutuksuz şüphelilerden tüp değişimine yardım eden H.P., tüpün dolumunu yapan tesisin müdürü A.M., gazın tedarik edildiği firmanın bölge sorumlusu T.C. ile üst amirleri T.E. ve M.A.’nın da olayda sorumluluklarının bulunduğu bildirildi. İddianamede 9 şüpheli hakkında “taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına sebep olmak” suçlamasıyla 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istendi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP