Afrodisias’da Kaçak Kazı Yapanlara Suçüstü Baskın Yapıldı
141 okunma

Afrodisias’da Kaçak Kazı Yapanlara Suçüstü Baskın Yapıldı

ABONE OL
19 Şubat 2023 14:29
Afrodisias’da Kaçak Kazı Yapanlara Suçüstü Baskın Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın’ın Karacasu ilçesinde sit alanı bölgesinde kaçak kazı yapan iki şahıs Jandarma ekiplerince suçüstü yakalanarak gözaltına alındılar. Ele geçirilen malzemeleri de muhafaza altına alındı.
Karacasu ilçesinde 3.derece sit alanı içinde Afrodisias antik kenti (Geyre) bölgesinde kaçak kazı yapan 2 şahıs Aydın İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince olay anında yakalanarak gözaltına alındılar
Aydın İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyonlar sit alanı bölgelerinde ve Karacasu ilçesinde dünyaca bilinen Afrodisias Antik bölgesi olan Geyre bölgesi ve çevrelerinde sürüyor.

Aldıkları bir ihbar üzerine Jandarma ekipleri Karacasu ilçesinde olan Afrodisias antik kentinin bulunduğu bölgede Geyre Mahallesinde bulunan 3.derece sit alanı bölgesine operasyon düzenlediler.
Jandarma ekiplerince düzenlenen operasyon sonrasında K.D. ve Y.C. isimli iki şahıs bölgede tarihi eser bulmak amacıyla ile kaçak kazı yaptıkları sırada çeşitli kazı malzemeleri ile birlikte suçüstü yakalandı.
Yakalanan iki şahıs gözaltına alınırken ele geçirilen kazı malzemeleri de muhafaza altına alındı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP