‘Ahlakları pamuk ipliğine bağlı yurt yönetimine soruyoruz’
213 okunma

‘Ahlakları pamuk ipliğine bağlı yurt yönetimine soruyoruz’

ABONE OL
20 Ekim 2022 18:18
‘Ahlakları pamuk ipliğine bağlı yurt yönetimine soruyoruz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zihniyeti toplumu tahrik eden kimseler bu kez kız yurdunda ortaya çıktılar ve ilçede Kredi Yurtlar Kurumuna ait kız yurdunda büyük bir skandala imza attılar. Yazarken utandık, vicdanı olanlar da eminim ki okurken utanacaklardır ama yaparken utanmazlar kimsenin sesi çıkmıyor diye cesaretlenmesinler diye kaleme almayı uygun gördük.

Kız öğrencilerin kaldığı yurtta çalışan erkek personelleri tahrik ettikleri gerekçesiyle yurt yönetimi kız öğrencilerin kılık kıyafetlerine dikkat etmeleri talimatı verilmiş. Ahlakları pamuk ipliğine bağlı yurt yönetimine soruyoruz.

Kız yurdunda hele ki devlete ait bir kız yurdunda erkek personel çalıştırılması ahlaki,

Bu erkek personellerin kız öğrencilere tahrik olacak mesafede bulunması ahlaki,

Kızların babalarımız ve amcalarımız yaşındaki personeller ifadesinden yola çıkarak en az kendinden 15-20 yaş küçük kızlardan tahrik olan şahsıların bu duyguları ahlaki,

Tahrik olduğunu yönetime bir şekilde duyurup böyle bir uyarıyı hazırlatmak ahlaki,

Bir tek kılık kıyafete dikkat etmemek ahlaksızlık oluyor öyle mi?

Yurt bir öğrencinin eviyse, o ev sadece kızlara özelse erkek personelin ne işi var?

İkinci husus madem bu kız öğrenciler huzur ve güven içerisinde oturup kalkamayacaksa bunun yolu huzuru ve güveni tesis etmek için

KIZ YURDUNDA KIZLARI MI UYARMAK YOKSA ERKEK PERSONELİ HELE Kİ TAHRİK OLDUĞUNU İDDİA EDEN NAMUS VE AHLAK SAHİBİ ERKEKLERİ Mİ UZAKLAŞTIRMAK OLACAKTIR?

Ahlaksızlık, arsızlık ve cehaletin büyük bir özgüvene sahip bir şekilde istediği gibi at koşturduğu, altın çağını yaşadığı bugünlerde ortaya çıkan bu skandalın altına imza atanlar vicdani olarak hangi çağda zihniyeti taşımakta gerçekten merak etmekteyiz. Amcası ve babası yaşında erkek personellerin rahatsız edici bakışları altında barınmaya çalışan kız öğrencilere görülen bu revadan utanmayıp suçu kadına yıkan anlayış bu kez karşımıza devlet kimliğiyle, devletin gücünü ardında alıp devletin koltuğunda oturan bir yurt yönetimi olarak çıkmıştır. Açık giyindiği, tahrik ettiği, yalnız gezdiği için tecavüzü hak etmiştir diyen ve tecavüzcüsünü aklayan, suçunu hafifletmeye çalışan, bunu normalleştirmeye çalışan zihniyete hepimiz ne acıdır ki birçok kez şahit olduk ve ciddi yaptırımlar beklerken maalesef başta saydığımız gerekçeleri hak görerek katledilen tecavüz mağduru kadınları bir de suçlu ilan ettiler. Şimdi yurt yönetimi şahısların erkek personelleri tahrik ettikleri iddiasıyla kız öğrencilerin kılık kıyafetini düzeltmeleri uyarısıyla tecavüzcüsü tarafından tahrik oldum ondan tecavüz ettim ifadesi arasındaki korkutucu benzerliği görebiliyor musunuz? Tüm kamuoyunun vicdanına sevk ediyor, özellikle kız evladı yurtlarda kalan vatandaşlarımızdan bunu bir kez düşünmelerini rica ediyoruz.

Saygılarımızla.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP