Ali Çetinkaya Basına Yapılan Saldırıları Kınadı!
143 okunma

Ali Çetinkaya Basına Yapılan Saldırıları Kınadı!

ABONE OL
30 Ocak 2024 19:02
Ali Çetinkaya Basına Yapılan Saldırıları Kınadı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memleket Partisi Nazilli Belediye Başkan Adayı Ali Çetinkaya, Nazilli Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Geçtiğimiz günler de art arda yaşanan Nazilli’deki basın mensuplarına yapılan saldırılarının çoğalması gündeme bomba gibi düştü.

Yapılan Şiddetlere sessiz kalamayan Memleket Partisi Nazilli Belediye Başkan Adayı Ali Çetinkaya, Gazteceilere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

“ELEŞTİRMEYİ DE ELEŞTİRİLMEYİ DE ÖĞRENMELİYİZ”

Geçmiş olsun dileklerini sunan Çetinkaya;”Öncelikle değerli basın mensubu arkadaşlarımızın uğradığı saldırı, tehdit ve hakaretlerden ötürü kendilerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bir fikir ayrılığına rağmen karşındakine saygı duyabiliyorsan, insan olmuşsun demektir.”diyor Dostoyevski…Bizler; görüşümüz ve ideolojimiz ne olursa olsun, her şeyden önce insanız. Ve eşref-i mahlukat olan yaratılmışların en şereflisi insana saygı duymak, birinci önceliğimiz olmalı. Beğenmediğimiz ya da hoşlanmadığımız sözlerden ve davranışlardan dolayı karşımızdakini ötekileştirmek ya da dışlamak yerine, dinlemek ve anlamak önceliğimiz olmalı. Eleştirmeyi de eleştirilmeyi de öğrenmeli, karşımızdakini ezmeden, hakir görmeden konuşabilmeli ve anlaşabilmeliyiz. Tabii her şeyde olduğu gibi bunun da bir sınırı var; eleştirmek hakaret etmek olmamalı, ifade özgürlüğü adı altında tehdit etmemeli bir diğer deyişle aba altından sopa göstermemeli. Konfüçyüs’ün dediği gibi; “Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapma!” Yazılı ve görsel medyanın altyapısı, diğer bir tabirle işin mutfağını oluşturan Yerel Basının güzide temsilcisi sizlerin yapmış oldukları işler, gözardı edilemez, inkar edilemez. Çünkü gündemi takip ederek kamuoyunu haberdar eden, yeri geldiğinde farkındalık yaratan, yeri geldiğinde gündemi belirleyen sizler; yaşayan toplumlar için kutsal bir iş yapmaktasınız. Dolayısıyla size yapılan saygısızlık topluma yapılmıştır.” dedi.

“KAMUOYUNUN HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜ ELİNDEN ALINMIŞTIR”

Basına yapılan saldırıyı reddettiklerini belirten Çetinkaya;”Kamuoyunun haber alma özgürlüğünü, ifade özgürlüğünü ve eleştiri hakkını hiçe sayan bu tavırların hele ki bu dönemde yaşanması hiç hoş da değil, etik de değil. Bizler de her türlü saldırıyı, tehdit ve hakaret açıklamalarını her kime yapılırsa yapılsın kabul etmiyor; reddediyorum. Nazillimizin sesi olan tüm gazetecilerimize karşı takınılan tehditkar açıklamaları ve davranışları esefle kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP