Asgari Ücrete Ara Zam İddiası!
207 okunma

Asgari Ücrete Ara Zam İddiası!

ABONE OL
2 Mayıs 2024 14:07
Asgari Ücrete Ara Zam İddiası!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milyonlarca çalışan ‘Temmuz’da asgari ücrete ara zam gelecek mi?’ sorusuna yanıt ararken canlı yayında dikkat çeken iddia gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kapıları kapatsa da asgari ücrete ara zam için peş peşe iddialar gelmeye devam ediyor.

. SSK, Bağkur, memur emeklileri ve memurların temmuzda zam hesabı başlarken zam bekleyen bir başka kesim de asgari ücretliler. Çalışanlar ara zam beklentisindeyken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan hayalleri suya düşerecek bir açıklama yaptı. Işıkhan kapıları kapatsa da bugün asgari ücrete ara zamla ilgili iki iddia gündeme geldi. Habertürk.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas, canlı yayında temmuzda asgari ücrete yüzde 15-20 civarında zam beklediğini belirtti. Barlas, ekonomist Şeref Oğuz’un asgari ücrete eylül ayında zam yapılacağı kulis beklentisini ise gerçekçi bulmadığını kaydetti.

TÜRK İş Başkanı Ergün Atalay’ın kıdem tazminatı ve asgari ücret açıklamalarına değinen Yavuz Barlas, “Türkiye’de sendikalaşma oranı o kadar düşük ki keşke bu kadar gücü olsa çalışanın.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP