Aydın Derbisinde Tüm Gelir AFAD’a Bağışlandı
183 okunma

Aydın Derbisinde Tüm Gelir AFAD’a Bağışlandı

ABONE OL
26 Şubat 2023 16:57
Aydın Derbisinde Tüm Gelir AFAD’a Bağışlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen yüzyılın en büyük depremi sonrası, yaraları bir nebze sarabilmek adına Efeler 09 Spor Futbol Kulübü ile Eşin Group Nazilli Belediyespor dostluk maçında bir araya geldi.

Maçta 11 bin 500 bilet satıldı ve 250 bin 908 lira para toplandı. Maçı Naz Naz 4-2 kazandı.
Tüm Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketlerinin ardından futbol kulüpleri de elini taşın altına koyarken Aydın’da da depremzedeler için anlamlı bir organizasyona imza atıldı.

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekibi Eşin Group Nazilli Belediyespor ile TFF 3. Lig 3. Grup ekiplerinden Efeler 09 Spor Futbol Kulübü depremzedeler için tek yürek oldu. İki takım, bilet fiyatları depremzedelere bağışlanan Efeler’deki özel maçta karşı karşıya geldi. Maçın biletleri taraftara 20 liradan satılırken protokol tribününde yer alanlar maçı izlemek için 200 lira ödedi.

ATKILAR DEPREMZEDELER İÇİN

Maça Naz Naz Zekeriya, Merter, Emre, Furkan Apaydın, Nuh, Mehmet, Berkay, Nurettin, Alim, Kaan, Bertuğ, Efeler 09 SFK ise Serkan, Gökhan, Sabutay, Furkan Çarkçı, Yiğit, Hakan, Rıdvan, Umut, Mehmet Bektaş, İshak, Furkan Külekçi ilk 11 ile başladı. Adnan Menderes Stadyumu’ndaki dostluk maçında, her iki takım futbolcuları “Milletimizin başı sağ olsun’ pankartıyla sahaya çıktı. Taraftarlar, depremzedeler için maçın 4.17 dakikasında atkı ve berelerini sahaya attı. Her iki takımın taraftarı maçı yan yana birlikte izlerken tribünlerde maç boyunda herhangi bir tezahürat yapılmadı.

MAÇ DAKİKALARINDA İLLER ANILDI

Maçın ilerleyen her dakikasında müsabaka dakikaları depremden etkilenen illerin plaka koduna denk geldiğinde binlerce taraftar, ‘Burada’ diye bağırdı. Ayrıca, maçta görev yapan orta hakem Eren Özyemişçioğlu, yardımcılar Baykal Tuna ve Ahmet Oğuz Yılmaz alacakları ücretlerini, depremzedelere bağışladı.
İLK YARI NAZ NAZ, İKİNCİ YARI EFELER
Maçtan dakikalar:
Maçın 10 dakikasında Eşin Group Nazilli Belediyespor atağında Alim’in ceza sahasına yaptığı ortada topu önünde bulan Nurettin yerden düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi.
Dk 16’da Naz Naz’ın ani gelişen atağında Berkay’ın ara pasında  kaleci Serkan’la karşı karşıya kalan Bertuğ kaleciyi çalımlayıp topu boş ağlarla buluşturdu.
DK 43’te misafir ekip atağında sağdan içeriye giren Bertuğ, rakip defansı çalımlayıp topu fileleri gönderdi ve farkı 3’e çıkardı.
Bu golden bir dakika sonra sağ kanattan Alim, topu ceza sahası içine çevirirken oluşan karambolde Efeler defans oyuncusu Furkan Çarkçı’ya çarpan top ağlara gitti. İlk yarı misafir ekibin 4-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarının 59’ncu dakikasında Efeler’de Umut Kaya, rakip defans oyuncusunun müdahalesi ile yerde kalırken Eren Özyemişçioğlu penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen İshak’ın vuruşunu kaleci Zekeriya çıkartırken dönen topu Mehmet Bektaş tamamladı.
Dk 76’da Efeler’de İshak rakip defans oyuncusunun müdahalesi ile yerde kalırken kazanılan penaltıyı Aytaç Deniz ağlara gönderdi. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmazken karşılaşmayı Eşin Group Nazilli Belediyespor 4-2’lik skorla kazandı. 250 BİN TL GELİR ELDE EDİLDİ.

Maçtan notlar:

*Dostluk karşılaşmasını AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı,  Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eken, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Nazilli Belediye Başkanı Kürşad Engin Özcan, AK Parti İl Başkanı Gökhan Ökten, MHP İl Başkanı Haluk Alıcık, Efeler 09 SFK Başkanı Eymen Atay, E.G. Nazilli Belediyespor Kulübü Başkanı Ünal Önal birlikte izledi. Dostluk maçında 2 bine yakın taraftar da tribünde yerini aldı.

*Maç için 11 bin 150 biletin satıldı ve  250 bin lira hasılatın toplandı. Maçın geliri, AFAD’a bağışlandı

.
*Maçla ilgili açıklamada bulunan E.G. Nazilli Belediyespor Kulübü Başkanı Ünal Önal, “Ülkemiz büyük bir felaket yaşadı. Böyle zamanda hep birlikte kenetlenmeliyiz. Bu bakımdan iki Aydın ekibi olarak yardım maçı organize ettik. Burada dostluk ortamı oluşması bizleri mutlu etti. Başka takımlardan hazırlık maçı teklifi geldi ancak biz aydın ekibiyle oynamak istedik. Depremzedelere faydamız olduysa ve dayanışma sağladıysak ne mutlu bize” dedi.  Efeler 09 SFK Başkanı Eymen Atay ise “Maçın biletlerinin tamamı satıldı. Efeler ve Nazilli halkına bizleri yalnız bırakmadığı için teşekkür ederiz. Maçın tüm hasılatını AFAD’a bağışladık.  Türk halkı zor zamanlarda nasıl beraber olur bunu bir kez daha gösterdik!” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP