Bugün başladı! O kararın ardından tek tek toplayıp gidiyorlar
167 okunma

Bugün başladı! O kararın ardından tek tek toplayıp gidiyorlar

ABONE OL
12 Şubat 2023 12:41
Bugün başladı! O kararın ardından tek tek toplayıp gidiyorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye, deprem felaketinin acısını yaşarken ve kaybettiği canlara ağlarken depremzedelere yardım etmek için var gücüyle çalışıyor. Yurdun dört bir yanında deprem bölgesindekilere destek için çalışmalar yapılırken bölgedekilerin tahliyesi de sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerde uzaktan eğitime geçileceğini, KYK yurtlarının depremzedeler için kullanılacağını duyurmuştu. Bugün, KYK yurtlarındaki öğrenciler eşyalarını toplamak için yurtlara geldi ve odalar boşaltılmaya başlandı.

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen deprem felaketinin ardından kaybettiği canlarına ağlarken bir yandan da depremzede vatandaşlara destek olmak adına büyük bir çaba sarf ediyor. Öte yandan peş peşe depremzedelerin mağduriyetini önlemek adına alınan kararlar açıklanıyor. Maalesef ki şiddetli sarsıntılar deprem bölgesinde çok sayıda vatandaşın evsiz kalmasına yol açmıştı. Afet bölgesinde arama kurtarma çalışmaları sürerken bölgedekilerin de tahliyesine başlanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise dün üniversitelerde uzaktan eğitime geçileceğini, depremzedelerin ise KYK yurtlarına yerleştirileceğini açıklamıştı. Bu kararın ardından KYK yurtlarında söz konusu hareketlilik başladı.

ÖĞRENCİLER YURTTAKİ ODALARINI BOŞALTMAYA BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından yurtlarda kalan öğrenciler özel eşyalarını almak üzere kaldıkları yurtlara geldiler.

Cevizlibağ’da bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Atatürk Öğrenci Yurdu’ndaki odalar öğrenciler tarafından boşaltılmaya başladı. (DHA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP