Büyük Gün Geldi!  Aydın- Denizli Otoyolu Açılıyor
341 okunma

Büyük Gün Geldi! Aydın- Denizli Otoyolu Açılıyor

ABONE OL
2 Kasım 2023 15:57
Büyük Gün Geldi!  Aydın- Denizli Otoyolu Açılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın- Denizli Otoyolu yarın (cuma) itibariyle trafiğe açılıyor.

Aydınlıların dört gözle beklediği Aydın- Denizli Otoyolu yarından itibaren trafiğe açılıyor. Aydın, Denizli arası ulaşımı 2 saat 15 dakikadan 1 saat 10 dakikaya indirecek olan proje’nın tamamı 2024 yılında hizmete girecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından İzmir-Aydın otoyolunun devamı olarak 2020 yılında temeli atılan ve 1.3 milyar Euro maliyetle inşa edilen Aydın Denizli Otoyolu’nun yapımı tamamlanan Kocabaş-Kuyucak arasındaki 80 kilometrelik kısmı, yarın hizmete giriyor. Aydın Denizli Otoyolu’nun tamamı 2024’te hizmete alınacak. Aydın ile Denizli arası ulaşım süresini 2 saatten 15 dakikadan 1 saat 10 dakikaya indirecek otoyol, daha sonra Burdur-Antalya etabı ile birleşerek Akdeniz’e ulaşacak.

 

CUMA GÜNÜNDEN İTİBAREN ULAŞIM SAĞLANMAYA BAŞLAYACAK.

Yap-işlet-devret modeliyle yürütülen proje kapsamında Aydın-Denizli Otoyolu’nun tamamlanan 60-140. kilometrelerinde 3 Kasım Cuma günü saat 08.00’den itibaren ulaşım sağlanmaya başlanacak. Köprülü kavşaklar, ücret toplama istasyonu gibi belirli yerler ve şartlar dışında otoyola giriş ve çıkışlar yasak olacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP