Çocuk İstismarı Davasında Karar Tarihi Kesinleşti.
417 okunma

Çocuk İstismarı Davasında Karar Tarihi Kesinleşti.

ABONE OL
12 Ekim 2023 12:34
Çocuk İstismarı Davasında Karar Tarihi Kesinleşti.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın’ın Nazilli ilçesinde annelerinin kuzenleri tarafından 3 çocuğun cinsel istismara uğradığı iddia edilen dava da karar tarihi kesinleşti.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşayan Ş.Ç.S.’nin 14 yaşındaki kızı A.S. ile R.B.B.’nin 15 ve 12 yaşlarındaki L.B ve Z.B isimli kızları, kuzenleri 28 yaşındaki Ş.T. tarafından cinsel istismara uğradıklarını ileri sürdü. Çocukların beyanı üzerine açılan davanın Nazilli Adliyesindeki üçüncü celsesi görüldü.

AYDIN ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU  KATILDI

Duruşmada, Aydın Barosu Çocuk Hakları Komisyonu avukatları, davaya katılma talebinde bulundu. Mahkeme tarafından talrpleri kabul edilmeyen avukatlar, duruşmayı gözlemci olarak takip etti. Mahkemede, mağdurların avukatları, sanık Ş.T.’nin tutuklu yargılanmasını talep etti. Önceki celsede bulunmayan rapor mahkemeye sunuldu. Savcı, sanığın cezalandırılması yönünde talepte bulundu. Sanığın avukatı, savunma için süre talep etti.

Karar duruşması 24 Kasım saat 12.00’ye ertelendi.

“ADALET YERİNİ BULACAK”

Davaya sahip çıkan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin (UCİM) Aydın Şube Başkanı Özlem Güngörenler de duruşmada hazır bulundu. Çocuk istismarına karşı ellerinden gelen tüm mücadeleyi vereceklerini vurgulayan Güngörenler, “UCİM olarak çocuklarımızın ve davanın sonuna kadar arkasındayız. Karar duruşmamız 24 Kasıma ertelendi. Adaletin yerini bulacağını umut ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP