Ekşi Sözlük’teki o paylaşımlarla ilgili harekete geçildi! Şehitler hakkında suç ve suç unsuru içeren paylaşımlar yapılmıştı
  • Aydın Halk Haber
  • asayiş
  • Ekşi Sözlük’teki o paylaşımlarla ilgili harekete geçildi! Şehitler hakkında suç ve suç unsuru içeren paylaşımlar yapılmıştı
892 okunma

Ekşi Sözlük’teki o paylaşımlarla ilgili harekete geçildi! Şehitler hakkında suç ve suç unsuru içeren paylaşımlar yapılmıştı

ABONE OL
24 Aralık 2023 14:06
Ekşi Sözlük’teki o paylaşımlarla ilgili harekete geçildi! Şehitler hakkında suç ve suç unsuru içeren paylaşımlar yapılmıştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

24 saat içinde gelen 12 şehidin haberi yürekleri dağladı. Bu sırada Ekşi Sözlük’te yapılan bazı paylaşımlarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

thumbs_b_c_ce4c522724a084acaf601111def1b03e

SUÇ UNSURU İÇEREN PAYLAŞIMLAR YAPILDI

Ekşi Sözlük’te Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda şehit olan askerlere yönelik suç veya suç unsuru içeren paylaşımları yapanlar hakkında resen soruşturma başlatıldı.

thumbs_b_c_f39b9c29f4339b0c9d12e3a1f9384682

TEPKİ ÇEKEN İFADELER

Şehit haberlerinin ardından platformda şehit babası hakkında tepki çeken bazı paylaşımlar şöyleydi:

“- Sanki söyleyecek başka sözü var. Acılıymış, yastaymış… Ne diyebilir ki, ektiğimi biçiyorum mu diyecekti.

  • Ölün, öle öle azalın, kurtulalım sizden.
  • Acımasız mı geldi? Beter olmadıklarına dua etsinler.”

BİR KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

“Bazı sosyal medya sitelerinde şehitlerimize ve ailelerine yönelik çirkin ve suç teşkil eden paylaşımları yapanlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup, ayrıca sosyal medyada paylaşım yapan bir kişi hakkında da Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı verilmiştir.”

İSTANBUL ANADOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI DA HAREKETE GEÇTİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da, sosyal medyada, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda şehit olan askerlere ilişkin suç unsuru içeren paylaşımlarla ilgili soruşturma başlattı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“23 Aralık’ta Irak’ın kuzeyinde TSK tarafından gerçekleştirilen Pençe-Kilit operasyonları kapsamında şehit olan askerlerimize ve ailelerine yönelik bugün ekşisözlükte ‘oğlum şehit oldu ne mutlu bana’ başlığı altında suç unsuru içerdiği değerlendirilen paylaşım ve yorumları yapan hesaplara ilişkin TCK’nın 216. maddesinde belirtilen ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama’ ve 301. maddesinde belirtilen ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır.”

Açıklamada, yürütülen soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması amacıyla gereken işlemlerin titizlikle sürdürüldüğü bildirildi. (AA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP