Gram Altında Yeni Dönem Başlıyor
387 okunma

Gram Altında Yeni Dönem Başlıyor

ABONE OL
20 Ekim 2023 09:16
Gram Altında Yeni Dönem Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gram Altında yeni dönem başlıyor. Bundan böyle gram altın ambalajıyla, etiketiyle satılacak, darphane tarafından da kayıt altına alınıp izlenebilecek. Yeni sistemle birlikte, sahte altın satışının önüne geçilmesi planlanırken, düzenlemeyle birlikte bütün gram altınlar ambalaj içinde ve sertifikalı olacak. Her gram altında üreticisi, üretim tarihi, üretim yeri, saflık ayarı, ağırlığı ve seri numarası gibi bilgilerin olduğu bir kod olacak.

Zaman zaman gündeme gelen “Kuyumcudan aldığınız gram altın gerçekten 24 ayar mı?” sorusu artık ortadan kalkıyor. Söz konusu sorunun yanıtı olarak yeni bir sistem devreye girecek. Buna göre gram altınlar üretim anından itibaren kayıt altına alınacak.

HER BİR GRAM ALTINA KOD VERİLECEK

Darphane Bandrollü Ürün İzleme Sistemleri Dairesi Başkanı Bülent Yılmaz, ATV Haber’e yaptığı açıklamada “Üreticisi, üretim tarihi, üretim yeri, saflık ayarı, ağırlığı, seri numarası ve benzeri bilgilerin yine darphane tarafından verilecek benzersiz kod ile her bir ürüne işlendiği ve bu aynı kod ile darphane tarafından kayıt altına alındığı bilgilerin bütünlüğü bir sistemdir.” ifadelerini kullandı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP