Hayvanseverler ‘Katliama Dur’ Dedi!
221 okunma

Hayvanseverler ‘Katliama Dur’ Dedi!

ABONE OL
15 Aralık 2023 16:17
Hayvanseverler ‘Katliama Dur’ Dedi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın’ın Nazilli ve Köşk İlçelerinden arka arkaya gelen köpek katliamı haberlerinin ardından Nazilli Belediye Meydanı Teb Bankası önünde hayvanseverler bir araya geldi.

‘Nazilli Hayvan Hakları ve Doğa Koruma Derneği’nin’ düzenlediği basın açıklamasına, Memleket Partisi Nazilli Belediye Başkan Adayı Ali Çetinkaya ve ilçe yönetimi, CHP Nazilli Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Tetik ve Kadın Kolları yönetimi, STK temsilcileri ve hayvanseverler katıldı.

NAZHAYSEV Başkanı Mehmet Gürkan Tığoğlu;”Başıboş köpek sorunu yoktur, başıboş köpeklerin sorunları olduğunu belirterek;” Dünyayı, iyilik kurtaracak !İyilik yapanın karşılığı evrenden bir şekilde ona geriye döner. Önemli olan iyiliği yaptığın şeyden bir şey umut etmiyor olandır. Sürekli insanlara bir şey yapıp karşılık bulamadığından şikâyet edenlere bakın, onlar aslında ne bir şey vermiş ne de başkası için bir şey yapmışlardır. Sadece karşılık almak umuduyla, beklentiye sığınıp bir şey yaptıklarını zannetmişlerdir. Yatırım yaptığını düşünüp çıkar kollamışlardır.Bu söylediklerimi daha da açacak olursak; Bizler, sokaklarda yaşayan mazlumlar adına “KARŞILIKSIZ SEVGİ” anlayışıyla senelerdir, işinden, dişinden, masrafından, cebinden artıran insanlarız. Bizler, kendilerine, HAYVANSEVERLİĞİ görev atletmiş olan bir avuç koca yürekli, vicdan sahibi insanlarız. Soğukta başını sokabileceği bir sundurma olmayan canların sıcak yuvası, Sıcakta içecek bir damla su bulamayan susuz kalmışların bir damla suyu. Hastayım, araba çarptı, ayağım kırıldı diyemeyen mazlumların sesi, Fırat’ın kenarında bir koyun kaybolsa, hesabı benden sorulur! Diyen Ömer’in izi, Gönül gözünü kucağındaki aslan ve ceylanla terbiye eden Hacı Bektaş’ın velisi, doğum yapmış anne köpeği görünce koca ordunun yolunu değiştiren Muhammed ümmeti, İstanbul kapılarından orduları ve köpekleriyle giren Fatih’in hoşgörülü, köpeğinin üzüntüsüyle onun mumya halini görmüş Mustafa Kemal’in mirasçısı, sessiz kulların sesi, bir avuç ama gönlü vicdanıyla taşan koca yürekli insanlarız! Türk toplumu, binlerce yıllık kültürüyle, Hayvanlarla iç içe yaşamış bir toplum. Koyunu, ineği, atı, eşeği, kedisi, köpeğiyle bir arada yaşamış bu toplumu, Modernleşmek adı altında, Avrupai özentilikle karıştırarak,“Sokakta hayvan olmaz” kıyaslamasını yapmak, Anadolu ve Türk toplumunun kültürüne aykırı bir görüştür.Elbette bizler, sokakta sahipsiz hayvanların yaşamasına taraftar değiliz. Adı üstüne hayvanseverler olarak zaten yıllardır bunun mücadelesini vererek, sokaktaki hayvanların kontrol altına alınması için kendi üstümüze vazife edinerek, kısırlaştırmalar yapıyor, sahiplendirmeler yapmaya çalışıp, onların sıcak yuva bulması uğraşıyoruz. Maalesef istemediğimiz üzücü olaylar karşısında elimizden bir şey gelmeden, çaresizce, ne yapacağımızı bilemez halde oluyoruz. Köpek yavrulamış, yavrular çuvalın içinde kırsala atılmış ya da bakamadığı için satın alınan köpek sokağa bırakılmış.”ifadelerini kullandı.

Hayvanseverler pankartlarla eyleme destek oldu.

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP