Kestane Sahtekarlığına Dikkat!
502 okunma

Kestane Sahtekarlığına Dikkat!

ABONE OL
9 Aralık 2023 14:01
Kestane Sahtekarlığına Dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nazilli Ziraat Odası Başkanı Yahya Anlıak, İstanbul’daki pazar tezgahlarında Çin kestanesinin “Aydın kestanesi” yazılarak satılmasına isyan etti.

YETKİLİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

Nazilli’nin başlıca tarım Ürünlerinden olan  kestanede bu sene önceki yıllara göre düşüş yaşanıyor. Kestanelerini geçtiğimiz aylarda toplayıp kuyuya gömen üreticiler kestaneyi kuyudan çıkarıp satmaya başladı ancak kestane üreticisinin uzun yıllardır çözülemeyen sorunlarından biri de Çin’den ithal kestanelerin yerli kestane adıyla pazar tezgahlarında satılması oldu. Bu sene tüccarın üreticiden 140- 150 liradan aldığı yerli kestane Nazilli’deki pazarlarda 200 liradan satışa sunuluyor. Ancak Çin’den ithal edilen kestane de yerli kestane adıyla pazarlarda yarı fiyatına satılıyor.

Nazilli Ziraat Odası Başkanı Yahya Anlıak, sahtekarlığa isyan etti. Başkan Anlıak “Aydın kestanesinin pazardaki satış fiyatı 200 lira. Çin’den ithal edilen kalitesiz ve lezzetsiz kestane yıllardır iç pazarda yerli kestane adıyla yarı fiyatına satılıyor. Hatta bize ulaştırılan bir videoda İstanbul’daki pazarlarda Çin kestanesinin üzerine “Aydın kestanesi” yazılarak 100 liradan satıldığını gördük. Bu açıkça sahtekarlık. Yetkilerden bu sahtekarlığın önüne geçilmesini istiyoruz” dedi. Aydın kestanesinin kaliteli ve lezzetli olmasına karşın Çin kestanesinin lezzetsiz olduğuna dikkat çeken Başkan Anlıak “Biz ne kestane ithalatına ne de insanların ucuz kestane yemesine karşı değiliz. Biz sahtekarlığa karşıyız. Bu lezzetsiz ithal kestaneler Aydın kestanesi diye satılıyor. Bu kestaneyi alan vatandaş bir daha Aydın kestanesi almaz. Denetimler sıkı şekilde yapılıp bu sahtekarlık önlenmezse yerli üreticiye çok zarar verecek” diyerek sitem etti.

 

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP