Nazilli Adliyesi Yeni Adli Yıla Tören İle Başladı
260 okunma

Nazilli Adliyesi Yeni Adli Yıla Tören İle Başladı

ABONE OL
1 Eylül 2023 12:56
Nazilli Adliyesi Yeni Adli Yıla Tören İle Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

20 Temmuz’da başlayan adli tatil 31 Ağustos’ta son buldu.

Nazilli Adliyesi sabah saatlerinde tören ile yeni adli yıla başladı.

Törene Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Başsavcısı Murat Dilsiz katıldı.

İstiklal marşı ve saygı dururşu ile başlayan tören, ardından Adliye Binasının içindeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak devam etti.

17 Ağustos’ta trafik kazasında hayatını kaybeden Adliye çalışanı Duygu Bayhan’ın da anıldığı tören buruk geçti.

Açılış konuşmasını yapan Nazilli Başsavcısı Murat Dilsiz konuşmasında; “2023-2024 Adli yıl açılışı için düzenlenen bu törene teşriflerinizden dolayı hoş geldiniz der, şükranlarımı arz ederim.

Bu adli yıla geçen adli yıllardan farklı olarak üzgün ve buruk giriyoruz. 17 Ağustos günů, Güler yüzü, çalışkanlığı, güzel kalbiyle tanıdığımız Kiymetli memurumuz Duygu BAYHAN’ı elim bir trafik kazasında kaybettik, kendisine Allahtan rahmet, ailesine, yakınlarına. sevenlerine ve adliyemize sabirlar diliyorum, onu hep rahmetle anacağız.

Yine bu vesile ile ebediyete intikal etmiş yargı şehidi Hakim, Cumhuriyet Savcisı, Avukat, Zabıt Katibi ve Mübasir meslektaşlarımiza Allahtan Rahmet diliyorum, mekanları Cennet olsun, İyi Olmak Kolaydır, Zor olan Adil Olmaktır demiş Ünlü Yazar Victor Hugo, bu yükün Ağırlığnı belirten bir deyimimizde Adil olmak yeterli değil, adil görünmekte önemlidir der, yargı camiasının çalışanları bu yükü bu zamana kadar başarıyla ve onuruyla taşıyan meslektaşlarımı saygıyla selamlıyorum, eminim ki yeni adli yılımızda da, tüm meslektaşlarımız vatandaşın adalete ulaşması hususunda elini taşın altina koymaktan çekinmeyecek, fedakarca bu kutsal görevi başarıyla yerine getirecek ve adalet bayrağını daha da yukarıya taşıyacaktır.

Nazilli Adliyemiz Özelinde de, sorumluluk sahamız Buharkent, Kuyucak, Sultanhisar, Yenipazar ilçelerimizi de kapsamaktadır, geçen yıl adliyemize gelen soruşturma dosya sayımız 16.500 olmuştur, sonuca bağlanan dosya sayımız ise 18.000°dir. Yüksek gayret ve başarılarıindan dolayı da birlikte çalıştığimız Cumhuriyet Savcisı ve Adliye Personeli arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim, 2023 adli yargı kararnamesiyle aramizdan ayrılan meslektaşlarımıza ve tayinen Nazilli’ye atanarak görevine başlayan meslektaşlarıma hayırlı olsun dileklerimi iletiyor, Allah mahcup etmesin diyorum, yine mülhakat adliyemiz olan Karacasu ve Bozdoğan Adliyesinde yeni göreve başlayan meslektaşlarımıza hayırlı olsun dileklerimi iletiyor, görevlerinde başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Ardından adliye içindeki ikramlıklarla tören son buldu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP