Nazilli Cumhuriyet’in 100. Yılını Görkemli Bir Şekilde Kutladı.
240 okunma

Nazilli Cumhuriyet’in 100. Yılını Görkemli Bir Şekilde Kutladı.

ABONE OL
29 Ekim 2023 16:32
Nazilli Cumhuriyet’in 100. Yılını Görkemli Bir Şekilde Kutladı.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılı Nazilli’de muhteşem görüntülere sahne oldu. Cuma gününden beri çok sayıda etkinliklerin gerçekleştiği Nazilli’de Cumhuriyet Coşkusu hat safhada yaşandı.

Sabah saatlerinde Kaymakamılık makamında Tebrigat töreni ile başlayan kutlamalar Nazilli İlçe Stadında devam etti.

Törene Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Caner Özkul, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, Şehit ve Gazi ve gazi yakınları, Siyasi Parti Temsilcileri STK Üyeleri, Muhtarlar ve binlerce kişi katıldı. Stadyumda Halkı ve Öğrencileri selamlayan protokol daha sonra Şeref türbinine geçti.

“CUMHURİYETİN İLANI İLE ESARET ZİNCİRİ KIRILMIŞTIR”

Günün anlam ve önemi için konuşma yapan Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy;”Bugün geçmişimizden aldığımız güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürürken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun idare” olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünü idrak etmenin ve ikinci asrına adım atmanın coşkusu ve mutluluğu içindeyiz, Türk Milleti Cumhuriyetin İlanı ile esaret zincirlerini kırmıştır.” ifadelerini kullandı.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI.

Ardından okulların halk oyunları gösterisi ile devam eden tören renkli görüntülere sahne oldu. Atatürk İmzası, 100. yıl yazısı ve Kalp gösterileri büyük beğeni topladı.

İlçe Stadında devam eden gösterilerin finali ise vatandaşların duygulu anlar yaşamasına sahne olurken, kimilerinin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Nazilli İlçe Stadından, Belediye Meydanı’na kadar ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ yapılmasının ardından program son buldu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP