NAZİLLİ de temsilcilik açan KAKEB boş durmuyor, eğitimlere devam. 
258 okunma

NAZİLLİ de temsilcilik açan KAKEB boş durmuyor, eğitimlere devam. 

ABONE OL
3 Kasım 2022 20:17
NAZİLLİ de temsilcilik açan KAKEB boş durmuyor, eğitimlere devam. 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

3 gün süren Latmos DAK eğitimini başarı ile tamamladı.

Kuşadası merkez dahil toplam 16 bölgeye yayılmış olan ve 23 yıldır profesyonelce hizmet veren KAKEB arama kurtarma derneği hakkında biraz bilgi alalım.

1998 yılında yangın savaşçıları olarak Kuşadası Acil Yangın Müdahale Ekibi “KAYAK” adıyla depremzedelere yardım etmek için 22 gönüllü tarafından kulüp olarak kurulmuştur.

17 Ağustos 1999 marmara depreminde

12 Kasım 1999 Düzce depreminde, sonraki yıllarda Afyon, Bingöl, Van/Erciş depremlerinde de operasyonlara katılmıştır. Son olarak Soma maden kazasında arama kurtarma operasyonunda bulunmuştur.

Bu topluluk gönüllü sayısının artması sonucunda Kuşadası Arama Kurtarma Ekibi (KAKEB) Derneği ismiyle dernekleşmiştir. Bugüne kadar Türkiye’ nin bir çok bölgesinde temsilcilikler açmış ve derneğin kuruluşundan sonra İçişleri Bakanlığınca kurulan AFAD akreditasyonlarını alarak TABE eğitimleri ile halkı bilinçlendirme çalışmalarına başlamıştır.

2000 yılında dernek bünyesinde gençlik kollarını kurmuş ve bugüne dek 900′ ün üzerinde gence profosyonelce arama kurtarma eğitimleri vererek onları duyarlı, sorumlu, afette bilinçli ve hazır gençler olmaları, gelecek nesillere bu öğrendiklerini aktarmaları sağlandı ve sağlamaya devam etmiştir.

Dernek merkezi ve temsilcilikleri, gerekli izinleri alarak ve eğitim planlamalarını yaparak Temel Afet Bilinci Eğitimi (TABE) çalışmaları ile afet bilincini gelişitirmeye ve farkındalık yaratarak daha çok insan hayatına dokunmaya çalışmaktadır.

 

KAKEB Derneği; 2020 yılında AFAD tarafından yürütülen

Eğitim Seferberliği Projesi kapsamında Aydın ve İzmir illerinde Bireyler ve Aileler için Temel Afet Bilinci Eğitimlerinde, AFAD Akrediteli TABE Eğitmen Eğitmeni dernek üyelerimiz, AFAD tarafından Eğitim Planlamasında yer alan okullar ve kurumlarda eğitimci olarak görevlendirilmişlerdir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP