Nazilli Halkı Atasıyla Fotoğraf Çekildi
103 okunma

Nazilli Halkı Atasıyla Fotoğraf Çekildi

ABONE OL
11 Kasım 2023 09:09
Nazilli Halkı Atasıyla Fotoğraf Çekildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün balmumu heykeline vatandaşlar yoğun ilgi

Ebediyete intikal edişinin 85’inci yıl dönümünde Nazilli halkı Atasıyla fotoğraf çekildi. Nazilli Belediyesi tarafından Anıtkabir’dekinin birebir aynısı olan Ata’nın balmumu heykeli Nazilli Belediye Meydanında sergilendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’inci yıl dönümünde Nazilli Belediyesi, Nazilli halkına duygu dolu anlar yaşattı. Anıtkabir’dekinin birebir aynısı olan Ata’nın balmumu heykelini 12 gün gibi kısa bir sürede ünlü sanatçı Adil Çelik‘e yaptırarak 10 Kasım tarihine yetişmesi sağlandı. Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın girişimleriyle 6 ay sürmesi beklenen çalışmayı 12 günde tamamlayan Çelik’in eşsiz eseri, Nazilli’de vatandaşlarla buluşturuldu. Nazilli Belediye Meydanında, tarih boyunca kurulan 17 Türk Devleti’nin bayrakları arasında 10 Kasım günü sabah erken saatlerden itibaren sergilenmeye başlayan Bal Mumu Heykele vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken heykel ile fotoğraf çekilebilmek için uzun kuyruklar oluştu. Küçük büyük fark etmeden 7’den 70’e tüm vatandaşlar, 17 Türk Devleti’nin bayrakları arasında yer alan heykel ile fotoğraf çektirmenin yanı sıra kürsüsünün etrafı Atatürk çiçekleri ile süslenmiş 10 Kasım hatıra defterini imzalamak için de adeta yarıştı.

En güzelini ortaya çıkarabilmek için çaba sarf ettiklerini belirten Türk heykel sanatçısı Adil Çelik, “Değerli başkanımız Kürşat Engin Özcan, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni için Atatürk’ün balmumu heykelini tasarlamamı rica etti. Bu talep bana geldiğinde çok az süre vardı. Eserimi 12 gün içerisinde yapmayı başardım. Sanıyorum dünyada bu kadar kısa sürede yapılan balmumu heykeli yoktur. En güzelini ortaya çıkarabilmek için çaba sarf ettik” diye konuştu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’inci yıl dönümünde güzel ve anlamlı bir hediyeyi Nazilli halkıyla buluşturmuş olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. Yılında onu rahmet saygı minnet ile anıyoruz. Kurtuluş günümüzü kutlarken Gazi hazretlerinin binmiş olduğu aracın bir örneğini Nazilli’de hep beraber şehir meydanında, şehrin sokaklarına kadar taşımış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile beraber yürümüştük. Bu gün de Mustafa Kemal Atatürk’ün emsalsiz balmumu heykelini Nazillimize getirdik Hocamıza çok teşekkür ederiz. 12 gün gibi çok kısa bir süre içerisinde böylesine güzel böylesine anlamlı bir hediyeyi Nazillimize kazandırdık. Arkadaşlarıma da çok çok teşekkür ediyorum. Bütün hemşehrilerimi Atatürk ile fotoğraf çekilmeleri için belediyemize bekliyorum. 13 Kasım Pazartesi gününden itibaren de belediye hizmet binamızın başkanlık katında Ata’mızın heykeli 4. Kattaki başkanlık katında sergilenmeye devam edecek ve hep orada olacak” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP