Nazilli’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlandı
125 okunma

Nazilli’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlandı

ABONE OL
10 Ocak 2024 12:17
Nazilli’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın’ın Nazilli ilçesinde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı.

1962’den beri Türkiye’de çalışan Gazeteciler günü olarak kutlanan 10 Ocak’ta Nazilli’deki basın mensupları İstasyon Meydan’ında bir araya geldi.

İstasyon Meydanındaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ardından Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

“MEDYA SEKTÖRÜ ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR”

Medya Sektörünün zor bir dönemden geçtiğini belirten Özmen, “Günümüzde meslektaşlarımız çalışma ve yaşama koşulları ile mesleki yeteneklerini geliştirme ve mesleklerini özgürce yapma olanakları bakımından 10 Ocak 1961’den daha iyi haklara sahip değildirler. Bu nedenle meslektaşlarımız açısından bir bayramdan da söz edemeyiz. Medya sektörü maalesef zor bir dönemden geçiyor. Basın özgürlüğünden yeni çıkan internet yasasına, mesleki örgütlenmeden meslek yasasına kadar birçok alanda yasal düzenleme bekliyoruz. Çünkü sektörümüzde yaşanan sorunların bir an önce çözümlenmesi, sürekli itibar kaybeden basın mesleğinin gelişmesi açısından büyük önem taşımaktadır.” dedi.

“BASINA SAHİP ÇIKILMALI”

Yerel basına sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Başkan Özmen, “Basın özgürlüğünden basında çalışma koşullarına, mesleki standartlardan yasal düzenlemelere kadar bir dizi yenilik, geniş katılımlı çalıştaylar dizisi ile belirlenmeli ve zaman geçirilmeden uygulamaya konulmalıdır. Basın sektöründe öncelikli olarak mesleki düzenleme yapılmalıdır. Siyasetçilerden, hukukçulardan, bürokratlardan, akademisyenlerden, sendikalardan, medya kuruluşlarından ve basın meslek örgütlerinden temsilcilerin bir araya gelmesi, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonumuz tarafından hazırlanan Basın Meslek Yasası’nın ele alınarak bu yasanın gerekli düzenlemelerle Türkiye’ye kazandırılmasıdır.” diye konuştu. Özmen ayrıca basına yerel basına sahip çıkılması konusunda da çağrıda bulundu.

Törene Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, siyasi partilerin ilçe başkanları, belediye başkan aday adayları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin sonunda yerel basına verdiği destekler nedeniyle Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a teşekkür plaketi verildi.

Törenin ardından Eğriboyun Mezarlığı ziyaret edilerek, yaşamını yitiren gazetecilerin mezarlarına çiçek bırakıldı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP