Nazilli’de 100. Yıl Etkinlikleri Başladı
142 okunma

Nazilli’de 100. Yıl Etkinlikleri Başladı

ABONE OL
25 Ekim 2023 15:33
Nazilli’de 100. Yıl Etkinlikleri Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu  ‘Geçmişten Geleceğe Cumhuriyet Sergisi’ Nazilli’lilerle buluşmayı bekliyor.

Cumhuriyetin 100. Yılında 23 proje hazırlayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Nazilli Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlemiş olduğu ‘Geçmişten Geleceğe Cumhuriyet Sergisi’ açıldı.

Açılışa Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Jandarma Komutanı Yüzbaşı Caner Özkul, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, Daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve STK üyeleri katıldı.

150’ye yakın Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin hazırlamış olduğu sergide 8 adet standt açıldı.

Bir milleti millet yapan en büyük unsurlardan birinin Kültür olduğunu belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Savaş; “Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla Halk Eğitim olarak ‘ Geçmişten Geleceğe Cumhuriyet Sergisi’ yaptık. Atatürk diyor ki Cumhuriyetin temeli Kültürdür. Bir milleti millet yapan en büyük unsurlardan bir tanesi Kültürdür. Biz bu kültürümüzü kadim Kültürümüzü muhteşem kültürümüz hem yaşatmamız  gerekiyor millet olarak var olabilmemiz için hem de yeni nesillere aktarmamız gerekiyor. Bu anlamda Nazilli Halk Eğitim merkezi olarak çok geniş bir yelpazede resimler, makinalar, nakışlar vs pek çok kültürel anlamda kursumuz var ve bu gün geçtikçe artarak devam etmektedir. Giyim kurslarına talep çok fazla bundan dolayı da biz çok mutlu oluyoruz. Ayrıca bu sergimizin de burda olması Cumhuriyetimizin 100. Yılında yapmış olmak bizi heyecanlandırdı. Hem hocalarımızı hem kursiyerlerimizi heyecanlandırdığını görüyoruz. Var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Toplamda 3 bin 200 kursiyerleri olan ve 190 tane açık kursu olan Nazilli Halk Eğitim merkezi Nazilli’li vatandaşları sosyalleşmeye çağırıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP