Nazilli’de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı
108 okunma

Nazilli’de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

ABONE OL
23 Nisan 2024 13:04
Nazilli’de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nazilli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı coşkuyla kutladı. 23 Nisan coşkusu Nazilli’de festival tadından bayram.

İstasyon meydanında Atatürk Anıt’ına çelenk sunumuyla başlayan program saygı  duruşu ve istiklal marşı ile devam etti.

Programa Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Nazilli Jandarma İlçe Komutanı Yüzbaşı Ahmet Refik Özsoy, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek,  protokol üyeleri ve vatandaş katıldı.

Çelenk koyma töreninin ardından Nazilli Sümer Park’ta çocukların gösterileriyle devam eden program renkli görüntülere sahne oldu.

“ÇOCUKLAR MİLLETİN GELECEĞİDİR”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek;” 23 Nisan 1920, Türk milletinin milli iradeyi her türlü gücün üstünde tuttuğunun ilanıdır. 1919’da Samsun’da başlayan aziz milletimizin kurtuluş mücadelesi, Millî iradenin temsil edildiği 23 Nisan 1920 günü, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla zafere ulaşmıştır. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanmıştır.

Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir ilkesi etrafında bütünleşen milletimiz, istiklalimizin ve istikbalimizin güvencesi olmuştur. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu güvenin ve sevginin ifadesi olarak, bu günü çocuklara bayram olarak armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayramdır. Çocuklar biliniz ki siz koca bir cihansınız. Vatanın her yerinden fışkıran volkansınız. Doğan güneş sizindir, yıldızla ay sizindir. Artık özgürlük sizin, gelecek sizindir. Bu duygularla, bizlere bu büyük gururun yaşatan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

MİNİKLER  EĞLENCENİN DİBİNE VURDU

İlçe çapında dereceye giren şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin ödülleri protokol tarafından verildi.

Miniklerin müthiş gösterileri ile devam eden kutlamalar Gürcistan ve Makedonya gruplarının gösterisi ile sona ererken minikler eğlencenin dibine vurdu.


En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP