Nazilli’de Anneler Günü Heyecanı Başladı
134 okunma

Nazilli’de Anneler Günü Heyecanı Başladı

ABONE OL
10 Mayıs 2024 19:39
Nazilli’de Anneler Günü Heyecanı Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülke genelinde her yıl Mayıs ayının ikinci pazar günü Anneler Günü olarak kutlanırken Nazilli’de de heyecan başladı. Bu özel günde Annelerini mutlu etmek isteyen vatandaşları hediye telaşı sardı.

Anneler Günü için en uygun hediyeler arasında yer alan çiçek, hem fiyat bakımından hem de görsel açıdan Anneleri mutlu etmenin en kolay yolu.

”ANNENİZİ EŞİNİZİ MUTLU ETMENİN YOLU ÇİÇEKÇİLERDEN GEÇER”

18 Yıllık organizasyon tecrübesi  boyunca sürekli çiçeklerle iç içe olduğundan dolayı,  çiçekçilik sektörüne 5 yıl önce  adım attığını belirten Murat Göz, ‘Annenizi eşinizi mutlu etmenin yolu çiçekçilerden geçer.’ dedi.

Anneler Günü heyecanını sonuna kadar hissettiklerini belirten Göz;”Nazilli’de 30’a yakın resmi çiçekçilik yapan çiçekçi arkadaşlarımız, abilerimiz var. Anneler Günü telaşı bizi de sardı. Özel günlerde 1 hafta öncesinde alt yapı çalışmalarını yapıp, hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Her özel günde olduğu gibi alınabilecek en uygun seçeneğin çiçek olduğunu hatırlatmak isteriz.”

EN ÇOK TERCİH EDİLENLER CANLI ÇİÇEKLER

En çok tercih edilenlerin saksı çiçekleri ve vazoda canlı arajmanların olduğunu dile getiren Göz;” Nazilli’de geçtiğimiz yıllara göre çiçekçilik kültürel anlamda gelişti. Diğer sektörlere göre fahiş artan zamlardan biz çok etkilenmedik. Geçtiğimiz yıl gülün adeti 30 TL’den satış yapılırken bu yıl ise 50 TL’den satışa sunulmaktadır. Genelde saksı çiçeklerin ve vazoda canlı arajmanların daha çok satıldığını gördük. Bunların fiyat aralıkları ise 200 TL ile 1000 TL arasında değişiklik gösteriyor.” diye konuştu.

SEYYAR SATICILAR BÜYÜK BİR PROBLEM

Sektörün sorunlarına da değinen Göz, en büyük problemin seyyar satıcılar olduğunu söyledi. Aynı zamanda Göz;” Aldığımız ürünlerin fiyatlarına göre, satış arasında %40 ile %80 planlar yapıyoruz. Biz aldığımız ürünleri seçerek titizlikle  alıyoruz. Ancak marketlerde satılan ürünler bizim fiyatların çok altında , satılan ürünlerin arasında kalite farkı da bariz şekilde görülmektedir. Ancak alım gücünden dolayı kaliteye bakamıyoruz. Özellikle Seyyar satıcılar vergisiz, sigortasız çalışmaya devam ediyor. En büyük problemleri ondan yana yaşıyoruz. Yeterli denetimlerin olmaması fiyatların bozulmasını sağlıyor. Genel olarak çiçek Çiçekçilerden alınmalıdır.”  ifadelerini kullandı.

HABER: SENA YILDIRIM

 

 

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP