Nazilli’de Bir İlk!
939 okunma

Nazilli’de Bir İlk!

ABONE OL
1 Şubat 2024 12:21
Nazilli’de Bir İlk!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın’ın Nazilli ilçesinde bir ilk gerçekleşerek pestistsiz ürünler satılmaya başlandı.

Çiftçilerin en çok kullandığı böcek  ilaçlarından biri olan pestist, aşırı kimyasal madde içererek insanları hasta ediyor. Kimyasal maddelerin artık bir son bulması gerektiğine inanan, yavaş yavaş eskiye dönmemize yardımcı olmak için Nazilli’li kadın girişimci Nisan Pınar Kaydan duruma el attı.

KİMYASALSIZ VE DOĞAL

Amacının fark yaratmak ve bir oluşum oluşturmak olduğunu belirten Kaydan;”Benim amacım biraz fark yaratmak ve bir oluşum yapmaya çalışmak. Diğer çiftçileri de buna dahil olmasını isterim. Çok bereketli topraklarımız var değerlendiremiyoruz. Kimyasallar bizi hasta ediyor. En büyük etkenlerden bir tanesi de pestistdir. Bitkinin üzerinden böcekleri öldürürken kendimiz de o zehri yiyoruz evimize götürüyoruz. Attığımız gübreler de aynı şekilde bizi zehirliyor. Eskiden kimyasal yoktu yeniden eskiye dönebilmek için ve insanlara doğrunun ne olduğunu göstermek için tek başıma mücadele ediyorum. Diğer çiftçilere örnek olup arkamdan gelmelerini sağlayabilirim. Yapabildiğim kadar çok ürün yetiştirmeye çalışıyorum ürünlerimde hiç kimyasal yok hepsinin de analizi var 10 tane olacağına 6 tane oluyor ama en azından tertemiz yemiş oluyoruz. Organiğin artık bir değeri olmalı az olsun öz olsun ama kimse zehirlenmesi diye düşünüyorum.”

ESAS ÜRÜN ENGİNAR SUYU

Faydasının saymakla bitmediği Enginar suyunun asıl ürünü olduğunu dile getiren Kaydan;”Esas ürünüm enginar suyu olacak. Dümdüz su olarak gözüküyor bembeyaz ama içeriğinde 1 litre enginar suyu var 12 enginardan üretiliyor. Yoğun bir şekilde enginarı vücudumuza almış oluyoruz bu da kanser hücreleriyle çok güzel mücadele ediyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriypr sindirim sistemini düzenliyor. Daha birçok özelliği var enginar suyunun ama en önemli özelliği de kanserle mücadele etmesi. Her insan en azından haftada bir kez tüketmesi gerekiyor. Bunun üretimi üzerine çalışıyorum. Sağlıklı bir insan bile daha enerjik ve zihinde olmak için haftada bir enginar suyu tüketerek güne başlamalı etkileri hemen fark edilecektir. Hidrosollerin çok ayrı bir yeri var dünyada ülkemizde çok bilinmiyor. Ama inşallah ben bunun tanıtımını yapıp Türkiye’ye duyurmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Nazilli’de ‘Burukanlar Manav’ da satışa başladıklarını duyuran Kaydan, tüm Nazilli halkının bir kez bile olsa organik ürünlerinin tadına bakması ve farkı görmesi için davet etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP