Nazilli’de Evlere Mutluluk Ulaşıyor
474 okunma

Nazilli’de Evlere Mutluluk Ulaşıyor

ABONE OL
28 Aralık 2023 18:03
Nazilli’de Evlere Mutluluk Ulaşıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nazilli’de  el yapımı sepetler evlere mutluluk ulaştırıyor.

Nazilli perşembe pazarında kendi ördüğü sepetleri satan İsa Bozdağ, çocukluğunda merak sardığı hobisiyle geçimini sağlıyor. Emekli olduktan sonra Hobisini tam zamanlı iş haline dönüştürdüğünü belirten Bozdağ, “Ben bu mesleği çocukluğumdan beri yapıyorum. Abimden öğrendim, o normal sepet örerdi. Süs amaçlı sepetler yapıyorum. Benim amacım çocukları sevindirmek, çocuk sevinirse aile sevinir aile sevinirse tüm mahalle sevinir.” dedi.

Küçük sepetleri yapmayı daha çok sevdiğini dile getiren Bozdağ, “Pazarda satış yapıyorum, internet üzerinden satış yapmıyorum, tanıtım oluyor sadece. Organik çalıştığım için doğalı seven insanlar daha çok sipariş veriyor. Daha çok küçük sepet yapmayı seviyorum.” ifadelerini kullandı.

”ÜRÜNLER AĞAÇLARIN KENDİ RENKLERİNİ TAŞIYOR”

Sepetleriyle ilgili bilgi de veren Bozdağ, “Farklı ağaç türleriyle yapıyorum. Hiçbir boya kullanmıyorum. Ürünler ağacın kendi renklerini taşıyor. Komşularımın bahçelerindeki ağaçları kullanıyorum. Yaptığım sepetler daha çok incir toplarken kullanılıyor. Dekorasyon için kullanılan çiçeklik gibi ürünler de yapıyorum. Bir yaptığım ürünün aynısını bazen yapamayabiliyorum. Tek seferlik ürünler çıkabiliyor. O anki ruh halime göre ürün çıkarabiliyorum ortaya. Genellikle kendi modellerimi yapmaya çalışıyorum. 70’e yakın geliştirdiğim model var.” diye konuştu.
Sepetlerin fiyatlarını verdiği emeğe göre belirlediğini söyleyen Bozdağ, “Fiyatları kullandığım malzemenin değeri ve benim harcadığım süreye göre belirliyorum. Küçük süs sepetler 50 lira.” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP