Nazilli’de Muhtarlar Unutulmadı. 
729 okunma

Nazilli’de Muhtarlar Unutulmadı. 

ABONE OL
19 Ekim 2023 12:59
Nazilli’de Muhtarlar Unutulmadı. 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın’ın Nazilli ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar günü törenle Kutlandı.

Nazilli’de 19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla İstasyon Meydanında tören düzenlendi.

Törene Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Caner Özkul, Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Açık, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri ve muhtarlar katıldı.

Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile devam etti.

“MUHTARLAR DEMOKRASİNİN ÖZÜ BİR ÖZELLİĞE SAHİP”

Günün anlam ve önemini belirten Dernek Başkanı Zeki Açık, muhtarların demokrasi zincirinin ilk halkası bir özellik taşıdığını söyledi. Vatandaşla kurumlar arasında aracılık yaptıklarını belirten Açık, “Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız demokrasinin özü bir özelliğe sahiptir. Bir yandan köy ve mahalle sakinleriyle kamu kurumları arasında aracı bir rol oynarken diğer yandan kamu yönetimi ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görev yapmaktadır. Dolayısıyla bu adımlarla devletimizin ve Cumhurbaşkanımızın temsilcisi olan muhtarlarımız halkımızın talep problem ve ihtiyaçlarını en kısa sürede yetkili makamlara arz ederek en kısa sürede çözüme kavuşturmaktadır.” dedi.

“TÜM ZORLUKLARI BİRLİKTE GÖĞÜSLEDİK”

Filistin’deki saldırıları kınayarak konuşmaya başlayan Başkan Özcan ise yaşanan derin acı nedeniyle muhtarlar gününü kutlama olarak hissedemediklerini ifade etti. Muhtarların yerel yönetimdeki önemine değinene Özcan, “Öncelikle Filistin’de yaşanan acılar ortadayken kutlama programından ne kadar bahsedebileceksek o kadar bahsedebiliriz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün demokrasimizin temel taşları dediği muhtarlarımızın gününde bir arada bulunmaktan gurur duyuyoruz. Ancak bir zulmün yaşandığı ortamda kutlama programı demek yerine anma demek daha doğru geliyor. Muhtarlarımız kendi medeni cesaretleriyle doğrudan halkın karşısına çıkarak seçiliyorlar. Bu cesaretleri için tebrik ediyorum. Yerel yönetimlerin kurulduğu günden bu yana tüm zorlukları muhtar arkadaşlarımızla birlikte yaşadık. Şu beş yıllık dönemde kimsenin karşılaşmadığı zorlukları halkımızla birlikte karşıladık. Yangınından salgınına afetinden depremine her şeyi birlikte göğüsledik. Göğüslerken muhtarlarımız bize çok büyük destek verdiler. Ben kendilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Daha sonra Türkiye’nin ilk kadın muhtarı olan Gül Esin, mezarı başında anıldı. İlçe Müftüsü Selami Bayrakçı’nın okuduğu dualarla tören son buldu.

“BİR ÇOK YENİLİĞE İMZA ATTI”

Tören sonunda konuşan Nazilli’nin tek kadın muhtarı Turan Mahallesi Muhtarı Serpil Akçasakız, Gül Esin’in çok sayıda kadına örnek olduğunu belirtti. Esin’in birçok yeniliğe imza attığını söyleyen Akçasakız, “Gül Esin, birçok yeniliğe imza attı. Yattığı yer nur olsun. Bizlere örnek oldu. Çoğu şeyi yaptı. Özellikle kahvelerde kumarı kaldırdı, kız çocuklarının kaçırılmasının önüne geçti. Onu medeni cesaretinden dolayı tebrik ediyorum.” ifadesini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP