Nazilli’deki Patlamanın İlk Duruşması Görüldü!
535 okunma

Nazilli’deki Patlamanın İlk Duruşması Görüldü!

ABONE OL
20 Aralık 2023 23:44
Nazilli’deki Patlamanın İlk Duruşması Görüldü!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekrem Çoşkun patlamasını ilk davası görüldü! Geçtiğimiz yıl Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşanan ve tüm ülkeyi yasa boğan Ekrem Çoşkun dönercisindeki patlamaya ilişkin ilk duruşma bugün görüldü. Tutuklu sayısı 2’ye düştü.

Nazilli’yi derinden etkileyen ve 8 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan dönerci patlaması olayıyla ilgili ilk duruşma Nazilli 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada sanıklar ve olayın tanıkları tek tek dinlendi.

Sabah saat 09.30’da başlayan mahkemeye, ‘taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet verme’ suçundan tutuklu yargılanan sanıklar tüp firması sahibi A.B. ve oğlu M.G.B. ile işletme sahibi L.Y. SEGBİS yöntemiyle katıldı. Duruşmada yaşamını yitiren Emine Düztepe ve kızı İrem Düztepe’nin eşi İlker Düztepe, Sıla Düztepe, Emine Düztepe’nin anne ve babası, aynı aileden Neslihan Karaboğa ve kızları Lale Karaboğa, Cansu Karaboğa, kuzeni Gamze Karaboğa, Neslihan Karaboğa’nın kocasının kardeşi Fatma Danaş ve Cennet Yeldi’nin yakınlarıyla müştekilerin avukatları hazır bulundu.

TUTUKLU SAYISI DÜŞTÜ

Gece geç saatlere kadar süren duruşma sonucu tutuklu sanıklardan tüp firması sahibi A.B., tutuklu bulunduğu süre göz önünde bulundurularak ve sağlık sorunları nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 2 sanığın tutukluluk hali devam edecek.

Duruşma sonunda açıklama yapan müşteki avukatları Salih Cengiz, Mehmet Sinan Kılıç ve Süleyman Yılmaz, Olayda Ekrem Çoşkun Döner’in kurumsal firması ile ruhsat veren Nazilli Belediyesinin sorumluluğunun ön plana çıkarılması gerektiğini savundu.

Davaya ilişkin ikinci duruşma 14 Şubat 2024 saat 13.30’da gerçekleştirilecek.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP