Nazilli’deki Patlamının İkinci Duruşması Bugün Gerçekleşiyor
171 okunma

Nazilli’deki Patlamının İkinci Duruşması Bugün Gerçekleşiyor

ABONE OL
14 Şubat 2024 13:15
Nazilli’deki Patlamının İkinci Duruşması Bugün Gerçekleşiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın’ın Nazilli ilçesinde geçtiğimiz yıl yaşanan ve tüm ülkeyi yasa boğan Ekrem Çoşkun dönercisindeki patlamanın ikinci duruşması bugün gerçekleşecek.

Duruşma öncesinde kamuoyunu bilgilendirmek için basın açıklaması yapan müşteki Avukat Salih Cengiz ‘Adalete olan inancımız sarsılmıştır’ dedi.

“İŞLETMEDE TEDBİR ALINMAMIŞ”

Sanayi tipi tüplerin bir işletmeye uygun olmadığını belirten müşteki Avukat Salih Cengiz;” Hepimizin bildiği üzere bu olay sonucu sekiz Vatandaşımız elim şekilde hayatını kaybetmiş ve dört Vatandaşımız yaralanmıştı. Soruşturma ve ceza yargılanması esnasında meydana gelen gelişmeler biz müşteki vekillerini daha çok yaralanmış adalete olan inancı sarsmıştır. Zira dosya kapsamında bu olayın oluşmasına sebebiyet veren en önemli unsuru İşletme içerisinde Sanayi tipi tüplerin bulunmasıdır. Ancak bu İşletme içerisine Sanayi tipi tüplerin ne şekilde girdiği, ne şekilde kullanıldığı ve bundan dolayı da kimin ne sorumluluğu olduğu bugüne kadar cevaplanmış değildir.”

“ÜÇ YIL BOYUNCA RUHSATSIZ ÇALIŞIYOR”

Belediye tarafından Gerekli denetimlerin yapılmadığını dile müşteki Avukat Cengiz;” Olay tarihindeki mevcut işletmeci, İş yerini devir alıyor ancak devir alan işletmeci yeni bir ruhsat çıkarmadığı gibi üç yıl boyunca olay tarihine kadar ruhsatsız olarak çalıştırılıyor. Bununla alakalı olarak da iş yerine üç yıl boyunca gelen bir denetim yok. Eğer iş yeri gereği gibi denetlenmiş olsaydı İşletme içerisinde Sanayi tüplerine izin verilmeyecekti. Böyle bir durumda da bu patlama gerçekleşmeyecekti. İhmallerin cevabı hiç bir şekilde verilmemiştir. İş yeri Nazilli İlçe tarım müdürlüğü tarafından olaydan önce iki kere denetlenmiştir. Ama kimse çıkıp bu iş yerinin ruhsatı kimin üzerine dememiştir. Nazilli Belediyesi İle İlçe tarım Müdürlüğünün gerekli denetimleri yapmadığı ortaya çıkmıştır. Dosyada Ekrem Çoşkunun iş yerine gittiği gıda denetim yaptığı belirtiliyor. Neden o zaman ruhsat sorulmadı?” ifadelerini kullandı.

“GEÇ GELEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR”

Gerçekleşen denetimlerde gerekli özen ve yükümlülük gösterilmediği için patlamanın gerçekleştiğini savunan Avukat Cengiz; “Kısaca size geldiğimiz noktayı özetleyeyim. Nazilli Belediyesi iş yeri ruhsatı denetimini gereği gibi yapmadığından, Nazilli İlçe tarım müdürlüğü de denetimlerde gerekli özeni ve yükümlüğü göstermediğinden bize göre sorumludur. Ekrem çoşkun döner unvanlı İşletme sorumluları da meydana gelen failden dolayı sorumlu olmaları lazım ama mecvut dosyamızda suçtan zarar gören olarak kaydedilmiş durumdadır. Geç gelen adaletin Adalet olmadığı bilinciyle adalete olan inancımızı koruyor. Tespit edilecek sorumluların da bir an önce cezalandırılırmasına olan inancımızı Yeniliyoruz.” diye konuştu.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP