NTO Üye Buluşmalarına Devam Ediyor
201 okunma

NTO Üye Buluşmalarına Devam Ediyor

ABONE OL
18 Ağustos 2023 16:42
NTO Üye Buluşmalarına Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın’ın Nazilli ilçesinde NTO’sınca düzenlenen üye buluşmaları devam ediyor. Nazilli Ticaret Odası (NTO) iki meslek komitesinden oluşan Emlakçılar, Sigortacılar, Özel Okullar, Özel Dersaneler, Sarraflar, Düğün Salonları, Restaurantlar, lokanta ve gıda sektörü sahibi üyeleriyle istişare toplantısını gerçekleştirildi.

Nazilli Ticaret Odası (NTO) üyeleriyle istişare toplantılarını sürdürüyor. Son olarak 2. meslek komitesini oluşturan Bankalar ve Finans kurumları emlak ve gayrimenkul ticareti sigorta ve kuyumcular ile 9. özel eğitim kurumları, oteller, yurtlar ve özel eğlence yerleri sahibi üyeleriyle Etiler Mangal Restaurant’ta istişare toplantısı düzenledi.

Nazilli Ticaret Odası Başkanı Başkanı Nuri Arslan’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda ilk olarak 2015 yılından bu yana NTO tarafından çalışmaları yürütülen Uzun Yaşam Köyü Projesi ve yine NTO’nun koordinatörlüğünde sürdürülen Nazilli İl Olsun Platformu’na ilişkin video gösterimi yapıldı.

NTO’sınca düzenlenen toplantıya katılan AK Parti 27. Dönem Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, “NTO’yu başarılı çalışmalarından dolayı takdir ediyorum. Milletvekili olduğum dönemde NTO üyelerinin taleplerini yerine getirebilmek, Nazilli’mizin gelişimine katkıda bulunabilmek adına Ankara’da destek olmaya çalıştım. Bu vesileyle iş birliğinden ve çalışmalarından dolayı Nuri Arslan’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Salonda gösterilen bilgilendirici video gösterilerinin ardından kürsüye gelen Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, “Odamız için para almaktan başka bir şey yapmıyorlar gibi söylemler oluyor. Ancak üyelerimize etkinliklerimizi yeterince takip etmiyorlar veya bizimle etkileşimde bulunmuyorlar. Beş bin üyemize anket gönderdik. Dönüş yapan çok az kişi oldu. Yatırımcı gelmek istiyor ama sanayide yer yok.

Kanun gereği NTO’nun üyelerine para vermiyor ve veremez. Bizim görevimiz ticari faaliyetlerinizin önünü açmak, sorunlarınızı yetkililere iletmek ve bunu en üst seviyede zaten yapıyoruz ama sizler faaliyetlerimize gerekli ilgiyi göstermiyorsunuz. Üyelerimizin sorunlarını içeren dosyayı yetkililere ilettik.
Öncelikli sorunlarımızdan biri yer konusu. Nazilli’nin il olması için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Üyelerimizin en büyük sorunlarından biri de finansmana ulaşmak. Esnaf odası üyelerine verilen krediler ticaret odası üyelerine verilmiyor. Bu anayasaya aykırı. Ayrıca bir de yer sorunumuz var. Yatırımcı gelmek istiyor ama sanayide yer yok” dedi.

Düzenlenen toplantı sonrasında üyelere sorun ve taleplerini belirtmeleri için anket dağıtılırken, 20 yılını dolduran üyelere plaket takdim edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP