TEMAD’dan 5 Eylül’de Demirci Mehmet Efe Yürüyüşü
1238 okunma

TEMAD’dan 5 Eylül’de Demirci Mehmet Efe Yürüyüşü

ABONE OL
5 Eylül 2023 23:26
TEMAD’dan 5 Eylül’de Demirci Mehmet Efe Yürüyüşü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TEMAD Nazilli şubesi, Nazilli’nin Kurtuluşunun 101’nci Yıldönümünde yürüş düzenledi.

TEMAD (Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği) Nazilli şubesi, Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101 Yılında 46 üyesi ile birlikte Mastuvra Antik Kenti’nden başlayarak Nazilli’de bulunan Cumhuriyet Parkındaki Demirci Mehmet Efe Heykeline kadar yürüdü.

Farkındalık yaratmak, O dönemin Şehitlerini bir kez daha hatırlamak, yaşananlara saygı göstermek amacı ile yürüdüklerini dile getiren TEMAD Başkanı Süleyman Güneri;”Bugün 5 Eylül Nazilli’nin düşman işgalinden Kurtuluşunun 101 yılı anısına Demirci Mehmet Efe anıtına yürüyüş gerçekleştirdik. 15 Mayıs 1919 Yılında Yunanlılar tarafından işgal edilen Nazilli’nin birlik ve beraberlik içersinde omuz omuza vererek kader birliği yaparak düşman işgalinden 5 Eylül 1922 yılında kurtulmuştur. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da başlattığı kıvılcım, Kuvai Milliye de ateş haline dönmüştür. Bu vesile ile düşman yurttan Kovulmuştur bu bağlamda Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Demirci Mehmet Efe ve tüm silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz.”

13 KM YOL KAT ETTİLER.

Mastaura Antik kentinden Cumhuriyet Parkındaki Demirci Mehmet Efe Heykeline kadar toplam 13 km mesafe kat eden TEMAD Üyeleri Demirci Mehmet Efe Heykeli önünde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından katılan tüm üyelere teşekkür eden Başkan Güneri, programı sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP