TİP Nazilli İlçe Başkanlığı Can Atalay İçin Bir Araya Geldi
118 okunma

TİP Nazilli İlçe Başkanlığı Can Atalay İçin Bir Araya Geldi

ABONE OL
31 Ocak 2024 19:32
TİP Nazilli İlçe Başkanlığı Can Atalay İçin Bir Araya Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçundan 2022 yılında Silivri Cezaevine gönderilen, geçtiğimiz gün Hatay Milletvekiliği düşürülen Can Atalay için Nazilli Belediye Meydanında basın açıklaması yaptı.

Nazilli CHP İlçe yönetimi ve Nazilli TİP İlçe yönetiminin de bulunduğu basın açıklamasında ‘Can Atalay Halkın Vekili dır! Öyle Kalacak’ sloganları atıldı.

‘Gezi’nin en güzel çocuklarından biri Can Atalay’ diyerek söze başlayan, Nazilli TİP kurucu üyelerinden olan Ali Özdemir;”Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş yurt dışındayken Yargıtay’n Hatay Milletvekilimiz Can Atalay hakkında verdigi hukuk dişı karar AKP Meclis Başkanvekili Bekir Bozdag tarafindan Meclis kürsüsünden okutulmuş ve Türkiye Büyük Millet Meclisi bugün Hatay halkının iadesini yok sayan bir karara imza atarak Can Atalay’n milletvekilligini düşürmüştür. Gezi’ nin en güzel çocuklarından biri olan Can Atalay. 14 Mayıs Genel Seçimlerinde partimiz tarafindan milletvekili adayt gösterilmis ve Can’n milletvekili i olabileceği Yüksek Seçim Kurulu tarafindan kabul edilmiştir. Hatay halks, iradesini ortaya koyarak Can Atalay’ı milletvekili seçmiş ve Can’a milletvekili mazbatast verilmiştir. Meclis’te milletvekillerinin yemin etmek için kürsüye çağırnldığı esnada Can Atalay’in adı ‘Hatay milletvekili olarak okunmuş ve Can Atalay partimiz tarafindan Meclis Başkanlığı Için aday gösterilmiştir. Can Atalay’ın Meclis Baskanlhöna adavlığı kabul cdilmiş, ayrica Meclis teki tüm siyasi partilerin oy birliği ile Can Atalay. TBMM İnsan Hakları Inceleme Komisyonu uyes olmuştur. Dolayısıy la, ortada Can Atalay’ın milletvekili sıfat kazandığna dair hiçbir şüphe yoktur. Tüm bunlara rağmen Can Atalay’n tahliye edilmemesine ilişkin Anayasa Mahkemesinc yapilan başvurunun sonucunda Anayasa Mahkemesi, Can Atalay’in derhal tahliye cdilmesine karar vermiştir. Karar, Istanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmiş olsa da mahkeme kararın gereğini yerine getirmeyerek dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesine göndermiştir. Yargıtay 3. Ceza Dairesi ise Anayasa ‘y tanimamaya devam ederek AYM kararını hiçe sayan, hukuken bir karar olarak dahi adlandırılamayacak bir metne imza atmiştır. Bu hukuksuzluk üstüne AYM’ye bir başvuru daha yapılmış ve bu kez AYM. dosyanın görevli ve yetkili mabkeme olan Istanbul 13. Ağr Ceza Mahkemesine gönderilmesine ve Can Atalay’in derhal tahliye edilmesine oy birliğiyle karar vermiştir. Bu süreç yine aynı şckilde sürmüş ve milletvekilimizin hukuksuz tutukluluğu devam etmiştir.”

Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Yargıtay eliyle gerçekleştirilen bu Darbe girişiminin bir ortağı haline geImiştir. AYM kararlarının bağlayicı olduğu ve tümn yargı kurumlarinı bağladığı yönündeki Anayasa hükmü önce Yargitay tarafindan, ardından da TBMM tarafindan fiilen yürürlükten kaldırnimıştır.

“TÜRKİYE’DE ARTIK BİR ANAYASA YOK”

Bir kez daha yeniden başladıkları belirten Özdemir;”Türkiye’de artik bir anayasanın bulunmadığı, anayasal givencelerin ortadan kaldırıldığ, TBMM tarafindan tescillenmiştir. Sanilmasn ki yılacağız, sanılmasın ki pes edeceğiz, öyle olsun” diyeceğiz Biz bugün, bir kez daha yeniden başlıyoruz. Buradan bu hukuksuz kararın alınmasında en ufak bir payt olanlara, kararın altına imza atanlara sesleniyoruz: Bu ülkenin tarihinin en aydınlik sayfalarından biri olan Gezi Direnişini kirletebileceğinizi sanIyorsanız. yanlyorsunz. Olümü reva gördügünüz, ölüme mahkum ettiginiz Hatay halkının iradesini hice Saymanın hesabinı mutlaka vereceksiniz. Halkımuza da buradan bir çagrı yapıyoruz: Biz, Saray’ dan büyügüz, biz iktidarlardan, patronlardan büyügiz. Bu yüzden şimdi bir kez daha yan yana gelmnek, yeniden mücadele etmek zorundayız. Can Atalay er ya da geç esir tutulduğu o dört duvar amsından çikacak. Hatay halkı vekiline kavuşacak.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması sloganlarla son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP