Türkiye’de Silah Kullanım Sayısı Artıyor
98 okunma

Türkiye’de Silah Kullanım Sayısı Artıyor

ABONE OL
1 Ağustos 2023 01:34
Türkiye’de Silah Kullanım Sayısı Artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizde her geçen gün ruhsatsız bireysel silahlanma sayısı artıyor.

4 MİLYON RUHSATLI 36 MİLYON RUHSATSIZ

Umut Vakfı’nın açıklamasına göre Türkiye’de tahmini 4 milyon ruhsatlı, 36 milyon ruhsatsız silah bulunmakta. Gündemi meşgul eden silahla yaralama ve maganda haberleri sonrası vakfın açıkladığı sayı sosyal medyada çok konuşuldu.

SİLAH KULLANIM YAŞI 12’YE DÜŞTÜ

Yine Umut Vakfı’nın haberine göre bireysel silahlanma, ülkemizde giderek artan bir güvenlik sorununa döndü. Seçim, düğün, şampiyonluk gibi “sokak kutlamalarında” uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu onlarca insan ‘yorgun mermilerle’ hayatını kaybederken, silah kullanım yaşının 12’ye kadar düştüğü belirlendi.

DÜĞÜNDE AÇILAN ATEŞ CAN ALDI

Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki oturduğu sitenin parkında oyun oynayan 9 yaşındaki Kerem Can Özdemir, başına isabet eden yorgun mermi ile ağır yaralandı. Ağrı’nın Tutak ilçesinde düğünde atılan kurşun ile başından yaralanan eski Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın yeğeni Ali Sayan da yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

YARALANAN 16 YARALAYAN 17 YAŞINDA

İstanbul Küçükçekmece’de 16 yaşındaki Havin Karaoğlan, teyzesiyle birlikte evlerinin merdivenlerinde otururlarken, 17 yaşındaki başka bir çocuğun “arkadaşıyla şakalaşırken yere ateş ettiği” sırada çıktığı iddia edilen mermi sol gözü parçalayarak içeride kaldı. Ameliyat olan genç kızın gözü kurtarılamadı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP