VEKALETEN KURBAN KESİMİ ÜRETİCİYİ SIKINTIYA SOKUYOR!
197 okunma

VEKALETEN KURBAN KESİMİ ÜRETİCİYİ SIKINTIYA SOKUYOR!

ABONE OL
18 Temmuz 2022 13:15
VEKALETEN KURBAN KESİMİ ÜRETİCİYİ SIKINTIYA SOKUYOR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık küçük ve büyükbaş satış durumlarını, üreticilerin beklentilerini besicilik yapan Mustafa Akkaya ile konuştuk.

Besici Mustafa Akkaya; Bu yıl kurbanlık satışlarımı nerdeyse bitirdim. İşin açıkçası fazla da kurbanlık besisi yapmadım. Nedeni de bu yıl piyasaların belirsizlik içermesi oldu. Yıllardır bu işi yapıyorum müşteri potansiyelim var ve satışlarda sorun yaşamıyorum. Kurbanlık fiyatları 2 bin ile 5 bin TL arasında. Bende fiyatlar bu şekilde.

VEKALETEN KURBAN İŞLERİMİZİ BOZUYOR

Geçen yıl da bu yılda her yıl diyeyim vekaleten kurban bizim işlerimizi sıkıntıya sokuyor. Gerek Kızılay, Gerek Diyanet İşleri gerek se büyük AVM’lerin vekalet işlemleri bizim müşterilerimizin tereddütler yaşamasına sebep oluyor. Bu konunun besicinin işlerini bozmayacak şekilde halledilmesi gerekiyor. Maliyetlerin yüzde 300, kurbanlık fiyatlarının yüzde 100 arttığı ortamda biz ayakta kalmaya çalışıyoruz.

MASRAFLARA YETİŞEMİYORUM

Yem, elektrik, mazot, gibi girdilerin artışları ortada. Şunu kesin olarak söylüyorum. Şu anda zarar ediyoruz ve bunu ancak kurban bayramı sonrasında göreceğiz. Arkadaşlarımızdan besiciliği bırakanlar çok oluyor ve olacak. Hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvancılık yapmak çok zor. Bizim işimiz bu. Zarar ettiğimizi biliyoruz ama hep bir ümit ile devam ediyoruz. Bu maliyetler ile daha ne kadar devam ederiz bilemiyorum. Oturup bir hesap kitap yamamız lazım. Bu işi çocukluktan bu yana yapan biri olarak ülkemizin dışarıdan et, canlı hayvan almasını istemiyorum. Fakat özellikle bu yıl masraflara yetişemiyorum.

Kurban bayramı bir geçsin duruma bir bakacağım.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP