Vitamin Deposu Ejder Meyvesi Tezgahlarda Yerini Almaya Başladı. 
289 okunma

Vitamin Deposu Ejder Meyvesi Tezgahlarda Yerini Almaya Başladı. 

ABONE OL
16 Kasım 2023 17:33
Vitamin Deposu Ejder Meyvesi Tezgahlarda Yerini Almaya Başladı. 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nazilli’nin en büyük pazarlarından biri olan perşembe pazarında, c vitamini deposu ejder meyvesi tezgahlarda yerini aldı.

Kilosu 70 TL’den satılmaya başlayan kış aylarının vazgeçilmezi ejder meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor.

EJDER MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

  1. Antioksidanlar açısından zengindir. Bu yüzden hücreleri kanser ve erken yaşlanma gibi hastalıklara yol açan serbest radikallerin zararlarından korur. Ayrıca vücudun bazı kronik hastalıklardan korunmasına etki eder.
  2. Yüksek miktarda C vitamini içerdiği için vücuttaki demir seviyesini ve demirin emilimini artırır. Demir, oksijeni vücutta hareket ettirmek ve enerji vermek için önemlidir. C vitamini, vücudun demiri almasına ve kullanmasına yardımcı olur.
  3. Ejder meyvesinin faydalarından birisi kalp sağlığını koruması ve kanser riskini azaltmasıdır. Kötü kolesterolü azaltan betalainler içerir. İçindeki siyah tohumlar, kalbe iyi gelen omega-3 ve omega-9 yağ asitleri açısından zengindir.
  4. Bağırsakların sağlıklı şekilde çalışması için gerekli olan prebiyotikler bakımından zengindir.
  5. Ejder meyvesinin faydaları arasında kilo vermeye yardımcı olması da vardır. Yağ ve kolesterol olmaması ve besleyici yönü nedeniyle kilo kontrolünde etkilidir.
  6. Saçın boyanmasından kaynaklı saç hasarını azaltır ve saç dokusunu iyileştirme özelliği bulunur.
  7. Lif oranı yüksek oranda olduğundan öğünler arasında daha uzun süre tok kalmayı sağlar. Ayrıca kan şekerini dengede tutmaya yardımcı olması ejder meyvesinin faydaları arasında yer alır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP