Yesevi Hareketi Derneği Bölge Toplantısı Nazilli’de Yapıldı
112 okunma

Yesevi Hareketi Derneği Bölge Toplantısı Nazilli’de Yapıldı

ABONE OL
21 Kasım 2023 20:40
Yesevi Hareketi Derneği Bölge Toplantısı Nazilli’de Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yesevi Hareketi Derneği Batı Anadolu bölge toplantısı Aydın Yesevi Hareketi ev sahipliğinde Nazilli ‘de yapıldı.

Toplantıya Yesevi Hareketi genel başkanı Mahmut Cömert, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Berçin, arama kurtarma sorumlusu Neciyullah Kocabıyık , genel merkez yöneticileri, Batı Anadolu Bölge başkanı Ahmet Atay ve il temsilcilerin katılımıyla 19 Kasım Pazar günü Nazilli’deki Hangar Restoranın konferans salonu kısmında yapıldı. Toplantıda konuşan Yesevi Hareketi Derneği Genel Başkanı Mahmut Cömert hareketin bir gönlünü hareketi olduğu ve” Bizleri bekleyenler var.” sloganı ile Mazlum coğrafyalara ulaşmada önemli mesafeler katettiklerini belirtti.

Yine deprem bölgesinde yapılan çalışmalardan ve şu anki faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Ayrıca teşkilat yapılanması, arama kurtarma faaliyetleri ve genel merkezin yeni projeleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Yesevi Hareket Derneğinin Batı Anadolu’da bir ivme kazandığını bunda Aydın Yesevi Hareketinin lokomotif rolünü üstlendiğini özellikle belli etti ve çalışmalarına ötürü Yesevi Hareketi Derneği Bölge Başkanlığı ve tüm gönüllere teşekkür etti. Ayrıca Aydın Yesevi Arama Kurtarma Ekibi ve ekip lideri özgür Özkan’ı da tebrik etti.

Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Berçin de konuşmasında Yesevi Hareketinin toplumun her kesimini kucakladığını, devletin kuruluş felsefesi ve milletin inanç değerleriyle sorunu olmayan herkese kapılarının açık olduğunu söyledi.

Toplantıda konuşma yapan Yesevi Hareketi Batı Anadolu Bölge başkanı Ahmet Atay 3 yıl önce bölgede teşkilatlanmaya başladıklarını ve 3 yıllık süre içerisinde çok hızlı bir mesafe katettiklerini ve bölgenin öncü sivil toplum kuruluşlarından birisi olduklarını belirtti. Ayrıca arama kurtarma, sağlık, eğitim, İnsani Yardım, burs, ağaç dikme gibi birçok alanda çalışma yaptıklarını belirtti.Kendilerine gösterdiği güven için Aydın halkına teşekkür ettiklerini belirtti. Ayrıca diğer illerden gelen Eskişehir’den Kütahya’dan Manisa’dan İzmir’den Antalya’dan ve diğer illerinden gelen misafirlerimize de ayrıca teşekkür etti ettiğini belirtti.

Toplantıda söz alan Yesevi Arama Kurtarma Aydın ekip lideri Özgür Özkan ekip olarak tüm eğitim ve sınavları bitirdiklerini artık Afad’la tüm arama kurtarma faaliyetlerine katılabileceklerini söyledi. Ekip olarak bir Hafif Arama Kurtarma ekibinde bulunması gereken tüm ekipmana sahip olduklarını belirtip desteği için Genel Başkan Mahmut Cömert’e teşekkür etti.

Toplantıda konuşma yapan il başkanlarından Eskişehir İl Başkanı İsmail Can Çakır Eskişehir’de dernek binasının tutuklarını ve hızlı bir şekilde yapılanmaya devam ettiklerini ve en kısa zamanda bir arama kurtarma eki kuracaklarını belirtti. Yine toplantıya katılan Bursa İl başkanı Ammar Yasir Güler Bursa’da dernek binasının tefrişine başladıklarını en kısa sürede binayı açacaklarını belirtti. Antalya İl Başkanı Uğur Yiğit yer tutmak için çalışma yaptıklarını ve hızlı bir şekilde çalışmaları başladıklarını, hareketin bir mensubu olmaktan gurur duyduğunu belirtti. Yesevi Hareketi Aydın İl Başkanı Hidayet Karabay da misafirlere katılımlar için teşekkür etti ve derneğin yaptığı faaliyetler hakkında bilgi verdi. Bunlar içerisinde insani yardım, adak kurbanı, son 2 ay içerisinde 7 adet su kuyusu olduğunu, 23 üniversite öğrencisine burs verdiklerini , ayrıca eğitim yardımları, kış geldiği için bot ve mont yardımları , odun kömür yardımı yapıldığını, yine bir ağaç dikme etkinliği yapılacağını belirtti ve önümüzdeki dönemin içerisinde de yine Gagauzya’da Genel Merkez ortaklığıyla bir proje yapıp bunun açılışını da beraber yapacaklarını belirtti; katılımlar için misafirlere teşekkür etti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP