Yolcu Otobüsü Şarampole Yuvarlandı
238 okunma

Yolcu Otobüsü Şarampole Yuvarlandı

ABONE OL
21 Ağustos 2023 11:54
Yolcu Otobüsü Şarampole Yuvarlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yolcu otobüsünün şarampole devrildiği kazada, 12 kişi öldü, 19 kişi yaralandı.

Kaza, gece yarısı sıralarında Sivas- Yozgat kara yolu, Yozgat Şeker Fabrikası yakınlarında meydana geldi. Sivas’tan İstanbul’a giden Kamil Koç Turizm’e ait, Adem T. yönetimindeki 58 ADA 924 plakalı yolcu otobüsü, kontrolden çıkıp karşı şeride geçerek 30 metreden şarampole yuvarlandı. Kazada, şoför Adem T. ile birlikte 11 kişi yaşamını yitirdi, 2’si ağır, 20 kişi de yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık, polis, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Araçtan çıkarılan yaralılar, ambulanslarla Sorgun ve Yozgat kent merkezindeki hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan biri daha doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Sorgun Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralıları ziyaret etti. Kazanın ana sebebinin tedbirsizlik ve dikkatsizlik olduğunu söyleyen Vali Özkan “Kazada yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa diliyorum. İlk tespitlere göre, otobüs geliş istikametindeki şeridi, oradaki banketi de atlayarak ters istikamete geçiyor ve oradan yaklaşık 30 metre derinliğindeki şarampole yuvarlanıyor. Ana sebep, dikkatsizlik, tedbirsizlik diyoruz. Net olmamakla birlikte muhtemelen bir dalgınlık hali de olmuş olabilir. Bunlar ilerleyen saatlerde yapılan çalışmalarla neticelenecek ve netleşecek” diye konuştu.

KAZADA ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yolcu otobüsünün devrildiği kazada hayatını kaybeden 12 kişinin kimlikleri belli oldu. Kazada sürücü Adem Tatlısu (58) ile yolculardan Bahçelievlerspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Hakan Hasgül, eşi Züleyha Hasgül, çocuğu Eymen Kadir Hasgül, İlker Akdağ, Mustafa Altun, Hatice Yıldırım, Serdal İçeloğlu, Feyzullah Dikçal, Mahmure Dikçal, Raziye Erdoğan ve Caner Kuzgun yaşamını yitirdi.

OTOBÜSÜN TERMİNALDEKİ GÖRÜNTÜSÜ KAMERADA

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde şarampole devrilen ve 12 kişinin öldüğü, 19 kişinin yaralandığı Kamil Koç Turizm’e ait Adem T. yönetimindeki 58 ADA 924 plakalı yolcu otobüsünün, Sivas Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki görüntüleri, güvenlik kamerasına yansıdı. Otobüsün peronda beklediği, ardından yolcuların bindiği görüldü. Bir süre yolcularla da sohbet eden şoför Adem T.’nin otobüse bindikten sonra saat 21.30’da İstanbul’a gitmek üzere terminalden hareket ettiği görüntülere yansıdı. (DHA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP