2. Afrika Sıcak Hava Dalgası Geliyor!
153 okunma

2. Afrika Sıcak Hava Dalgası Geliyor!

ABONE OL
21 Temmuz 2023 11:39
2. Afrika Sıcak Hava Dalgası Geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye kavurucu sıcaklarla mücadele etmeye devam ediyor. Yurt genelinde etkili olan sıcak hava dalgası önümüzdeki günlerde de devam edecek. Sıcaklıkların düşüp yağışların görüleceği bölgeler ve tarihler belli oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de (MGM) sağanak görülmesi beklenen 2 ili açıkladı. 2. Afrika sıcak hava dalgasına dikkat çekilen tahminlere göre ise asfalt sıcaklığı İstanbul’da 52, İzmir’de 60 dereceyi görecek.

Sıcaklardan bunalan vatandaşlar ‘Sıcak havalar ne zaman sona erecek?’ sorusunun yanıtını arıyor. MGM Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin sıcak hava dalgasının pazar gününe dek görülmeye devam edeceğini ifade etti. Öte yandan MGM tarafından yapılan değerlendirmeye göre Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimleri dışındaki kesimlerde sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyredecek.

“YAĞIŞLARLA BİRLİKTE HAVA SICAKLIĞI DÜŞECEK”

MGM Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, Haber Global’e yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Şu an ülkemizi etkileyen sıcak hava dalgası pazartesi gününe kadar ülkemizde etkili olmaya devam edecek. Pazartesi günü ülkemizin kuzey kesimlerinde yağışları göreceğiz. Yağışlarla birlikte kuzey ve doğu kesimlerde hava sıcaklığı düşecek yer yer mevsim normallerinin altına gerileyecek fakat Marmara, Ege ve Akdeniz’de yine mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.”

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP