Başkan Erişten Nazilli’ye bağlanma önerisine sert yanıt; Ödemiş’in Efeliği tutar!
  • Aydın Halk Haber
  • Güncel
  • Başkan Erişten Nazilli’ye bağlanma önerisine sert yanıt; Ödemiş’in Efeliği tutar!
128 okunma

Başkan Erişten Nazilli’ye bağlanma önerisine sert yanıt; Ödemiş’in Efeliği tutar!

ABONE OL
30 Temmuz 2023 10:57
Başkan Erişten Nazilli’ye bağlanma önerisine sert yanıt; Ödemiş’in Efeliği tutar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş katıldığı katıldığı bir TV programında Ödemiş’in Nazilli’ye bağlanma ihtimali konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ödemiş,” Geçmişten beri Nazilli ile eşdeğer gider Ödemiş. Benim Nazilli ile ne işim var? Bizi Nazilli’ye bağlayacaksanız büyük hata yaparsınız? Bizi alıp başka yere götürecekseniz Ödemiş’in efeliği tutar ” dedi.

Ödemiş’in Nazilli’ya bağlanarak il olması fikrine keskin bir dille karşı olduğunu belirten Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “İzmirli olmaktan mutluyuz. Ancak bizi alıp başka yere götürecekseniz Ödemiş’in efeliği tutar, en iyi şekilde karşı çıkar. Tüm siyasi partilerle bu konuda kol kola gireriz” dedi.

“BİZİM NAZİLLİ İLE NE İŞİMİZ VAR?”

Ödemiş’in il olması konusundaki sözlere yanıt veren Eriş, “Bizi Nazilli’ye bağlayacağınıza biz il olalım. Biz İzmir’de olmaktan mutluyuz. Bizi Nazilli’ye bağlayacaksanız büyük hata yaparsınız. Bunu düşünenler bir daha düşünmeli. Geçmişten beri Nazilli ile eşdeğer gider Ödemiş. Benim Nazilli ile ne işim var? Tire, Bayındır’ın ne işi var? Bizde dedik ki Küçük Menderes onurlu yerdir, dünyanın en önemli yeridir. Efelerin ruhu bizim bölgemizdedir. İlk kurşunu sıkanların yeridir Ödemiş” dedi.

 

“ÖDEMİŞ’İN EFELİĞİ TUTAR, EN İYİ ŞEKİLDE KARŞI ÇIKARIZ”

Nazilli’ye bağlanmaya kesin olarak karşı çıkan Eriş, “Bizim Nazilli ile bir bağımız yok. Bu konuda bir yoklama yaptılar ancak vazgeçtiler sanırım. Biz İzmir’de olmaktan mutluyuz. Biz kendi çanağımızda, kapımızdayız. Her şeyimiz birbirimiz ile benzer. Kiraz’ın Çatak Köyü’nden başlayan Selçuk Pamucak’tan başlayan Küçük Menderes nehrimiz var. Bizde onun çevresinde olan kardeşler olarak bir araya getirirseniz biz bunu kabul ediyoruz. Herkes de bunu kabul ediyor. Kim kabul etmezse siyasi olarak altında kalır. Kimseden de çatlak ses çıkacağını düşünmüyorum. Diğer ilçelerde Nazilli’ye bağlanmak istemez. Beydağ’ın sağlık açısından, ticaret, okul açısından daha çok Ödemiş ile bağı var. Tire ile bağımız var. Bu nedenle aynı bölgenin aynı sorunları, aynı kültür evrakları olarak bizi rahat bırakın, zorlarsanız biz kendimiz olmak isteriz diyoruz. Torbalı’da dahil olursa güzel olur. Şu an Torbalı girerse 550 bin nüfus olmuş olur. Ancak İzmirli olmaktan da mutluyuz. Ancak bizi alıp başka yere götürecekseniz Ödemiş’in efeliği tutar, en iyi şekilde karşı çıkar. Tüm siyasi partilerle bu konuda kol kola gireriz” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP