CHP’li Kadınlardan Kadınlar Günü Mesajı
105 okunma

CHP’li Kadınlardan Kadınlar Günü Mesajı

ABONE OL
8 Mart 2024 17:46
CHP’li Kadınlardan Kadınlar Günü Mesajı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Kadın Kolları Başkanlığı 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla eş zamanlı basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasında CHP Nazilli Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Tetik, İlçe Başkanı Aslıhan Ökmen, belediye meclisi üyesi adayları, partililer ve vatandaşlar destek verdi.

“KADIN CİNAYETLERİNDE SADECE SAYIYA BAKILIYOR”

Ortak bildiriyi okuyan CHP Kadın Kolları Başkanı Cavide Sezen Çakırlı;”Biz CHP kadınları, tüm ülkede eşitlik için mücadele ediyoruz. 3 hayati sorunumuz var; kadına şiddet, yoksulluk ve temsilde ve hizmete erişimde adaletsizlik. Geçtiğimiz gün bir günde 8 kadın öldürüldü. Kadın cinayetlerine sadece sayı olarak bakılıyor. Bugün tek ses olarak bir kez daha haykırıyoruz; yasalara dokunma, uygula. Yaşadığımız tüm sorunların temelinde kadın erkek eşitliğine inanmayan zihniyet var. Önümüzdeki yerel seçim, iktidarın eşitsizliği derinleştiren politikalarına karşı bir yanıt olacak. Bu nedenle hepimiz çok çalışmalıyız. Daha iyi bir Türkiye için, kadın hakları, hayvan hakları, çocuk hakları, laik, demokratik bir Türkiye için gelin 31 Mart’ta iktidara dur diyelim. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’müz kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

“KADINLARIMIZIN GİRDİĞİ YER HER GÜZELLEŞİYOR”

Açıklamanın ardından söz alan CHP Nazilli Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Tetik;”Kadınlarımızın girdiği her yer güzelleşiyor. Erkeklerin kadınlar olmadan hiçbir şeyi başarmaları mümkün değil. Tüm kadınların gününü yürekten kutluyorum. Kadınlarımıza toplumda kendilerine yaraşır bir yer vermeliyiz. Kadınlarımız baş tacımız olmalı, eşit şekilde işe alınmalı. Yıllardır dikkatimi çeken bir şey ‘kadın kotası’. Böyle bir şey olabilir mi? Toplumumuzu öyle değiştirmeliyiz ki bu kavram ortadan kalkmalı.” dedi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP