Çocuk İstismarı Davasının 2. Duruşması Gerçekleşti
531 okunma

Çocuk İstismarı Davasının 2. Duruşması Gerçekleşti

ABONE OL
14 Haziran 2023 01:04
Çocuk İstismarı Davasının 2. Duruşması Gerçekleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın’ın Nazilli ilçesinde gerçekleşen annelerinin kuzeni tarafından cinsel istismara uğradıkları iddia edilen 3 çocuğun 2. Duruşması bugün Nazilli 1.Ağır Ceza Mahkemesinde  gerçekleşti.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşayan Ş.Ç.Ş’nin 14 yaşındaki kızı ve kardeşi, R.B.B’nin 15 ile 12 yaşlarındaki kızları, L.B ve Z.B’ nin kuzenleri 28 yaşındaki Ş.T tarafından 2014-2019 yılları arasında ara ara cinsel istismara maruz kaldıkları aile’nin ise bu olayı 2022 yılında öğrendiği ortaya çıktı.

” ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN TUTUKLANMASINI İSTİYORUZ”

Mağdur tarafın avukatı ve mağdur kızların annesi;”Çocuklarımızın sağlığı için tutuklanmasını istiyoruz.” dediği Duruşmada sonuç çıkmadı.

“ÇOCUĞUN BEYANI ESASTIR”

Davaya sahip çıkan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Özlem Güngörenler ise:”UCİM olarak yıllardır çocuğun beyanı esastır diyerek seslendik ve meclisteki milletvekillerine ulaştık fakat bir sonuç alamadık. Çocuklar vatandır diyerek onları korumak için yola çıktık asla vazgeçmeyeceğiz ve bu yoldan dönmeyeceğiz. Çocuklarımızın yanındayız yetkililere sesimiz ulaşmıyor. Çocuklarımızın yararı ve geleceği için bu tür davalarda sanıkların tutuklu yargılanması önemlidir.” Dedi.

DAHA KAÇ  ÇOCUĞUN CANI YANACAK 

Mağdur çocukların teyzesi G.Y. ise:” Aileler üzüntüleri ile beraber daha kaç çocuğun canı yanacak.” Diye isyan etti.

Dava raporun bulunmaması nedeniyle 12 Ekim 2023 tarihine ertelendi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP