Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kara harekâtı sinyali! Merak edilen soruyu yanıtladı: “Hava harekatıyla sınırlı kalması söz konusu değil”
  • Aydın Halk Haber
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kara harekâtı sinyali! Merak edilen soruyu yanıtladı: “Hava harekatıyla sınırlı kalması söz konusu değil”
212 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kara harekâtı sinyali! Merak edilen soruyu yanıtladı: “Hava harekatıyla sınırlı kalması söz konusu değil”

ABONE OL
21 Kasım 2022 14:07
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kara harekâtı sinyali! Merak edilen soruyu yanıtladı: “Hava harekatıyla sınırlı kalması söz konusu değil”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Suriye ve Irak’ın kuzeyine Pençe Kılıç Hava Harekatının başlamasının ardından kara harekatı da gerçekleşip gerçekleşmeyeceği merak edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan konuya ilişkin açıklama geldi. Erdoğan, “Hava harekatıyla sınırlı kalması söz konusu değil” diyerek kara harekâtı da olabileceğinin sinyalini verdi. Erdoğan ayrıca Mısır lideri Sisi’yle gündem olan fotoğrafı hakkında “Burada bir adım atılmış oldu” derken Akşener’e de yeni bir çağrı yaptı.

 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hava harekatının yanı sıra gündemdeki birçok önemli konuya ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, geçtiğimiz günlerde “6’lı masayı terk etme” çağrısı yaptığı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le ilgili yeni bir açıklama yaparak “Akşener’in kendisini ve yanındakileri bir gözden geçirmesinde fayda var” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır lideri Sisi ile gündem olan fotoğrafıyla ilgili de “Bir süreç başlayabilir demiştik. Böyle bir sürecin başlaması için burada bir adım atılmış oldu ve hayırlısıyla görüşmeleri yaptık. Temennim odur ki, önce bakanlarımızla başlayan bir süreci, daha sonra inşallah üst düzey görüşmelerle iyi bir noktaya taşıyalım istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Pençe Kılıç Hava Harekatıyla ilgili ABD Başkanı Biden ve Rusya lideri Putin’le konuşup konuşmadığı sorusuna yanıt veren Erdoğan, “Ne Biden’la ne Putin’le herhangi bir görüşme yapmış değiliz. Fakat bizim her an bu bölgede bu tür şeyleri yapabileceğimizi zaten Biden da Putin de biliyor” dedi.

DÜNYA KUPASI MESAJI: FAIRPLAY RUHUNUN HAKİM OLDUĞU BİR ETKİNLİK OLARAK TARİHE GEÇMESİNİ DİLİYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ev sahipliği için Katar Emiri Şeyh Temim’e teşekkür ederek, “2022 FIFA Dünya Kupası açılış törenini başarıyla düzenleyen Katar’ı tebrik ediyor, yaklaşık bir ay sürecek turnuvaya katılan tüm takımlara muvaffakiyetler diliyorum. Turnuvanın sportmenlik ruhuna uygun şekilde huzur ve güvenlik içerisinde tamamlanmasını temenni ediyorum. 1 milyondan fazla kişinin katılmasının beklendiği bu uluslararası spor etkinliği, İslam coğrafyasında düzenlenen ilk Dünya Kupası olması hasebiyle ayrı bir önem taşıyor” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP