Depremde yıkılan binaların müteahhitleri Gürcistan’a kaçarken yakalandılar!
272 okunma

Depremde yıkılan binaların müteahhitleri Gürcistan’a kaçarken yakalandılar!

ABONE OL
12 Şubat 2023 15:17
Depremde yıkılan binaların müteahhitleri Gürcistan’a kaçarken yakalandılar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adıyaman’da depremde yıkılan çok sayıda binanın müteahhiti olduğu belirlenen Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş, Gürcistan’a kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı’nda yakalandı. Sağlık kontrolüne götürülürken gazetecilerin ‘Vicdanınız rahat mı?’ sorusuna, Yavuz Karakuş, “Vicdanım rahat, her şeyi usulüne göre yaptım” dedi. Öte yandan, Gaziantep’te depremde yıkılan Pamukoğlu Sitesi’nin fenni mesulü olan inşaat mühendisi A.G., Afyonkarahisar’da gözaltına alındı.

Şüphelilerin 06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonucu Adıyaman’da yıkılan çok sayıda binanın müteahhiti olduğu belirlendi.

ÜZERLERİNDEN 16 BİN DOLAR VE 20 BİN TL PARA ÇIKTI

Zanlıların, İstanbul Havalimanı’nda yakalandıklarında üzerlerinden 16 bin dolar ve 20 bin TL para çıktı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilmeleri bekleniyor.

‘VİCDANINIZ RAHAT MI?’

Sağlık kontrolüne götürülürken gazetecilerin ‘vicdanınız rahat mı?’ sorusuna Yavuz Karakuş “Vicdanım rahat. 44 bina yaptım. 4’ü yıkıldı. Her şeyi usulüne uygun yaptım” dedi.

14 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ PAMUKOĞLU SİTESİ’NİN İNŞAT MÜHENDİSİ AFYONKARAHİSAR’DA YAKALANDI

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde yıkılan ve ağır hasar gören binalara ilişkin başlatılan soruşturmada, şu ana kadar 14 kişinin ölü olarak çıkarıldığı Pamukoğlu Sitesi’nin inşaat mühendisi A.G., Afyonkarahisar’da yakalandı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde yıkılan ve hasar gören binalara ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma çerçevesinde Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde şu ana kadar 14 kişinin ölü olarak çıkarıldığı Pamukoğlu Sitesi’nin yapılan ilk incelemelerde beton kalitesinin çok düşük olduğu, donat işçiliğinin kullanıldığı, donat işçiliğinin de çok kötü olduğu açıklandı.

Açık tespitlere istinaden binanın ruhsatnamesinde fenni mesul olarak bildirilen inşaat mühendisi A.G., Afyonkarahisar Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. A.G., ekipler tarafından Gaziantep’e sevk edildi.

DHA-İHA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP