Merkez Bankası Faiz Kararı Belli Oldu
120 okunma

Merkez Bankası Faiz Kararı Belli Oldu

ABONE OL
25 Nisan 2024 18:10
Merkez Bankası Faiz Kararı Belli Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘Merkez Bankası faiz kararı ne oldu?’ sorusu yanıt buldu. TCMB faiz toplantısı sonrası kararı açıkladı. Geçtiğimiz ay ekonomistlerin beklentilerinin aksine politika faizini yüzde 50 seviyesine yükselten banka bu ay faiz oranlarını sabit bırakarak sürpriz yapmadı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı için Başkan Fatih Karahan eşliğinde bu yıl 4. Kez toplandı. Toplantının sonucunda Merkez Bankası faiz kararı belli oldu.

FAİZLER İÇİN AÇIKLAMA GELDİ

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı bugün gerçekleşti. Toplantının ardından saat 14.00’te Nisan 2024 Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. olacak. Ekonomistler faizlerin bu ay yüzde 50 seviyesinde sabit bırakılmasını bekliyordu. Merkez Bankası geçtiğimiz ay olduğu gibi herhangi bir sürpriz yapmadan politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı.

MART AYI FAİZ KARARI

Merkez Bankası Mart 2024’de güçlü sıkı para politikası adımı atarak faiz oranını 500 baz puan artırdı. Böylece faiz oranı yüzde 45 düzeyinden yüzde 50’ye yükselmişti.

MERKEZ BANKASI’NDAN FAİZ TAHMİNİ

Bankanın geçtiğimiz hafta yayımladığı Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına göre yıl sonu faiz beklentileri de ortaya çıktı. Buna göre, TCMB’nin politika faizine ilişkin cari ay ve 3 ay sonrası için beklenti yüzde 50 oldu. 12 ay sonrası için politika faizi beklentisi de yüzde 36,96’dan yüzde 38,18’e çıktı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP