Bakan Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması: Temmuzda zam yapılacak mı?
348 okunma

Bakan Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması: Temmuzda zam yapılacak mı?

ABONE OL
27 Nisan 2024 22:03
Bakan Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması: Temmuzda zam yapılacak mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Asgari ücretin belirlenme şartları belli. Temmuzda artış yapılmayacak, bu belirlenmiş şartlar altında gerçekleşti” şeklinde konuştu.

Vedat Işıkhan, bir televizyon programında asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. Işıkhan, temmuz ayında asgari ücrete ara artış yapılmayacağını belirterek, bu kararın belirlenen şartlar çerçevesinde alındığını vurguladı. Asgari ücretin belirlenmesinde dikkate alınan kriterlerin net olduğunu ifade eden Işıkhan, mevcut şartlar altında temmuz ayında bir artışın gerçekleşmeyeceğini dile getirdi.

Ocak ayındaki zam belirlenmiş şartlar altında yapıldı

Işıkhan, “Çalışanlarımızın emeğini sürekli seçim malzemesi olarak kullananlar art niyetli. Asgari ücretin nasıl belirlendiği belli. Biz bakanlık olarak işçi ve işveren tarafını bir araya getirerek belirlemede rol alıyoruz. Temmuzda artış yapılmayacak; ocak ayında bu belirlenmiş şartlar altında zam gerçekleşti. Ekonomi bir denge işidir. Dengenin dışında bir artış, marketlerde etiket değişikliklerine neden olur ve enflasyonu artırır. Biz kalıcı refahın peşindeyiz” yorumunu yaptı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP