Doğalgaz ve Elektrik Fiyatlarına Zam Geliyor Mu?
80 okunma

Doğalgaz ve Elektrik Fiyatlarına Zam Geliyor Mu?

ABONE OL
25 Ocak 2024 20:22
Doğalgaz ve Elektrik Fiyatlarına Zam Geliyor Mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar “Petrol inip çıkabilir ama doğal gaz ve elektrikte herhangi bir fiyat artışı öngörmüyoruz” diyerek elektrik ve doğal gaz desteklerinin de devam edeceğini belirtti. Öte yandan Bakan Bayraktar sondaj çalışmalarının devam ettiğini açıklayarak Karadeniz’den yeni keşif haberlerinin gelebileceğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğal gaz ve elektrik fiyatlarına ilişkin olarak, “Petrol inip çıkabilir ama doğal gaz ve elektrikte herhangi bir fiyat artışı öngörmüyoruz” açıklamasını yaptı. Bayraktar, “Özellikle elektrikte ve doğal gazda yaklaşık yüzde 50’lik bir sübvansiyon söz konusu meskenlerde. Devletimiz bu gruptaki tüketicileri desteklemeye devam ediyor” diye konuştu. Karadeniz gazı konusunda keşifler noktasında planları olduğunu belirten Bakan Bayraktar, “Karadeniz’de birkaç sondaj hedefimiz var. 2024 bu anlamda yeni bir keşif yılı olabilir. Herhangi bir sondaj yapmadan, ümidimizin olduğu sahalar olsa da herhangi bir şey söylemek mümkün değil. Yeni keşif haberlerini Karadeniz’den sondajların sonucunda verebiliriz” ifadesini kullandı.

‘DOĞALGAZ VE ELEKTRİKTE HERHANGİ BİR FİYAT ARTIŞI ÖNGÖRMÜYORUZ’

Doğal gazda herhangi bir fiyat artışı öngörmediklerini aktaran Bayraktar, “Elektrikte de fiyat artışı öngörmüyoruz. Petrol fiyatlarının da bu mertebelerde gideceğini öngörüyoruz. Fakat otomatik fiyatlandırmadan dolayı petrolün bir başka değişkeni de döviz. Dolayısıyla dövizdeki oynama da petrol fiyatlarında, akaryakıt fiyatlarında zaman zaman düzenleme olabilir. Bu zaman zaman yukarı zaman zaman aşağı yönlü olabilir. Doğal gaz ve elektrikte herhangi bir fiyat artışı öngörmüyoruz” değerlendirmesini yaptı.

‘ELEKTRİK VE DOĞALGAZDA DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK’

Elektrik ve doğal gazda sübvansiyonların (devletin yaptığı karşılıksız yardımlar) ne kadar olduğu sorusu yöneltilen Bayraktar, “Çok. Özellikle elektrikte ve doğal gazda yaklaşık yüzde 50’lik bir sübvansiyon söz konusu meskenlerde. Devletimiz bu gruptaki tüketicileri desteklemeye devam ediyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP