Emekli ve Memur Zammı Tarihi Belli Oldu
174 okunma

Emekli ve Memur Zammı Tarihi Belli Oldu

ABONE OL
21 Haziran 2023 12:52
Emekli ve Memur Zammı Tarihi Belli Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asgari ücret zammı sonrası tüm gözler emekli ve memur zammında! Memur ve emekli maaşı zammı için Bakan Vedat Işıkhan’dan son dakika açıklaması geldi. Hemşire, polis, öğretmen, imam ve birçok devlet memuru Temmuz ayında yapılacak zam miktarını merak ediyordu. En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak, kritik tarih de belli oldu.

EMEKLİ VE MEMUR ZAMMINDA TARİH BELLİ OLDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur ve emekli maaşı zammı için son dakika açıklamasında bulundu. Işıkhan, AK Parti Grup Toplantısı öncesi emekliye zam ve en düşük memur maaşı zammı için, “Bürokratlarımız çalışıyor. En düşük memur maaşı net 22 bin olacak. Maliye bakanlığımız ile çalışıyoruz. Hedefimiz torba yasa ile paydaşlarımızı memnun edecek bir düzenleme yapmak. Şu an prosedüre bağlı kalmamız lazım ama meclis tatile girmeden çıkarmayı düşünüyoruz” dedi.

ASGARİ ÜCRET %34 ARTTI

Brüt asgari ücret 13 bin 414 lira, net asgari ücret 11 bin 402 lira olarak belirlendi. Geçtiğimiz 6 ayda 400 TL olarak uygulanan asgari ücret desteği ise önümüzdeki aydan itibaren 6 ayda 500 lira olarak uygulanmaya devam edecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP